Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miodrag Perisic: „Apărarea a fost bună, i-am ținut la 62 de puncte. Ei au fost un pic obosiți”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.11.2018

SCM Timișoara a câștigat cu 78-62 meciul din etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, în grupa valorică A. Alb-violeții au reușit primul succes cu Miodrag Perisic pe bancă, în noua formulă. Antrenorul a vorbit despre presiunea pe care echipa sa a avut-o după ce a pierdut în primele patru etape și a lăudat apărarea în meciul cu o formație care a avut doar un antrenament ușor după ce a venit din Ucraina.

„Probabil a fost un pic mai ușor decât ne așteptam, dar noi am jucat acasă și presiunea e foarte mare. În astea 3, 4 meciuri am tot pierdut în ultimele două minute. Și astăzi șutul de la 3 puncte aproape nu a mers. Pentru asta sunt mulțumit, că am dat 3, 4 aruncări de 3 puncte. I-am ținut la 62 de puncte. Ei au fost un pic obosiți, dar a fost și diferență de aproape 30 de puncte la un moment. Eu sunt mulțumit. Este foarte importantă victoria, astăzi sărbătorim și de mâine începem pregătirea pentru meciul următor”, a spus Miodrag Perisic după meciul cu Steaua.

Timișorenii au înscris 6 din 22 de aruncări de la distanță, adică 27,3% reușite. 9 din cei 10 jucători care au evoluat pentru alb-violeți și-au trecut în cont și puncte.

„Tot meciul a fost controlat. Echipa e nouă și până acum a jucat bine 90% în ultimele trei meciuri. Dar e greu să controlezi 40 de minute, oamenii nu înțeleg foarte bine. Pas cu pas noi lucrăm și cred că o să mergem la un drum bun. E foarte greu să folosești 9, 10 jucători. Când e echipă nouă e mai ușor să folosești 6, 7 jucători. Când vrei să folosești 8, 9, 10 jucători, e foarte greu. Începe primul cinci, după asta vin trei de pe bancă, trebuie să se acomodeze. La asta lucrăm și cred că zi de zi suntem mai bine.

Voința a fost bună. Până acum am avut peste 80 de puncte primite, azi au fost 62, apărarea a fost bună. Am jucat acasă și asta e bine. Nu avem ceva atmosferă foarte bună ca și la toate terenurile din deplasare, dar este casa noastră, aici facem antrenamente și cred că o să fie mai bine zi de zi”, a adăugat Perisic.

Acesta a amintit că echipa sa este ieftină și și-a lăudat elevii pentru cum au muncit din prima zi.

„Eu sunt antrenor de 12 ani și cu presiunea nu pot să fac nimic. Ei au lucrat foarte bine din prima zi. După 2, 3 rezultate la început, oamenii au uitat foarte ușor că echipa asta e foarte ieftină, e nouă, 5 jucători nu au fost niciodată în România. Nu e foarte ușor să începi echipa de la 0. Și acum i-am susținut și nu vreau ca jucătorii să aibă presiunea pe ei pentru că echipa e fără experiență. O să fie o problemă mare dacă va fi presiune mare pe ei”, a concluzionat tehnicianul de la SCM Timișoara.

Pentru alb-violeți urmează alte trei meciuri acasă, cu Dinamo Știința, SCMU Craiova și CSM CSU Oradea. Primul dintre acestea se va disputa sâmbăta viitoare, în 10 noiembrie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Steaua
    Tot nu reusesc sa imi dau seama cum ne-au invins pe noi. Oricum, fara Delas le este extrem de greu. Se pare ca in fata unor aparari agresive (Timisoara, Pitesti) nu pot face fata fara 1-2 straini.

    cu 5 ani în urmă (04.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!