Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Miodrag Perisic: „Situația nu este foarte bună, dar noi avem încredere în echipa asta”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
20.08.2018

SCM Timișoara s-a reunit duminică seara, luni a efectuat vizita medicală și a plecat în cantonament la Buziaș. Miodrag Perisic a preluat funcția de antrenor principal în această vară și îl va avea ca secund pe Srdjan Jovanovic, care se va ocupa și de pregătirea fizică. Lotul alb-violeților este mult schimbat față de ultimul sezon.

Înainte de plecarea în cantonament, formația de pe Bega a susținut o conferință de presă. S-a vorbit despre reducerea bugetului, despre plecarea lui Diaz și despre schimbările din staff. O parte din cei care s-au ocupat sezonul trecut de echipa feminină, desființată, trec la „lei”.

Nenad Markovic nu va fi la club în acest sezon, având probleme importante de familie. În locul său a fost adus Srdjan Jovanovic. Acesta nu este la prima experiență alături de alb-violeți. La începutul lui 2012 a fost adus pe Bega pentru a fi secundul lui Predrag Badnjarevic. În luna noiembrie, după despărțirea de Badnjarevic, Jovanovic a devenit principal și a condus echipa până la finalul sezonului, pe locul 6 în campionat și 3 în cupă. A fost prima sa experiență ca antrenor principal. Clubul și-a propus să cheltuie mai puțin cu salariile în sezonul următor, astfel că Jovanovic va fi și preparatorul fizic.

„În acest an, datorită bugetului mult mai mic față de sezoanele trecute, am renunțat și la preparatorul fizic deoarece Srdjan Jovanovic poate să îndeplinească și această funcție. Lucrând și cu Badnjarevic, și cu Perisic din poziția de preparator fizic. Am preferat să-l aducem pe Srdjan care are și legătură cu Timișoara, cunoscând echipa foarte bine. A rămas din vechiul staff Cristi Bota, ca director tehnic. În acte va fi secund pentru că după regulile campionatului trebuie să ai un antrenor român. Jovanovic va fi scouter, cum a fost anul trecut Shone”, a declarat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet de la SCM Timișoara.

În ceea ce privește lotul, doar doi dintre seniorii de anul trecut au rămas, Popa Calotă și Komatina. Alți trei tineri rămân în lot, Ursan, Penciu și Mocrițchi, cărora li se alătură localnicul Schipor. Au venit cinci stranieri noi și tinerii Diculescu și Coconea.

„Echipa este nouă. Cred că, cu posibilitățile pe care le avem, am făcut cel mai bine ce putem în acest moment. Am încredere în echipa asta și acum trebuie să lucrăm, muncim și vedem cum o să fie peste o lună, două. Vrem să se știe (că au redus bugetul), dar noi avem încredere în echipa asta. Situația nu este foarte bună, dar echipa este ok și dacă o să fie totul în regulă, am încredere în echipa asta.

Cu posibilitățile pe care le avem, este foarte important că am adus jucătorii sub 23 de ani. Avem doi plus copiii de la Timișoara, asta a fost decizia noastră să îi păstrăm și să le dăm șansă. Depinde și de ei, pentru că trebuie să fie în teren 20 de minute un jucător tânăr. Îl avem doar pe Calotă jucător cu experiență”, a spus Miodrag Perisic, noul antrenor al „leilor”.

Acesta ar putea primi încă un jucător autohton la echipă, după cum a declarat Trițoiu. „Suntem în discuții cu un jucător român important pe care dacă vom reuși să-l aducem, cred că vom sta foarte bine la nivel de lot. A jucat la o echipă de top din competiția internă anul trecut” . Alb-violeții au ca obiectiv clasarea în primele 6.

Miodrag Perisic a antrenat în ultima vreme în Liban. Acesta a vorbit despre competiția din această țară. „Campionatul din Liban este diferit. Fiecare echipă are 3 străini și vin din EuroCup sau Euroligă cu 32, 33 de ani, un pic la final de carieră, dar sunt jucători cu CV mare”.

Alb-violeții au plecat astăzi în cantonament la Buziaș unde se vor pregăti până în 30 august. În ultima zi a lunii, de la ora 15, vor juca primul amical din această vară, cu campioana CSM CSU Oradea. Cele două se vor întâlni și în prima etapă din campionat, astfel că timișorenii au luat în calcul anularea acestui amical, dar până la urmă se va disputa.

Bănățenii vor mai juca amicale cu formațiile belgrădene FMP și Dynamic, în 6 și 7 septembrie. în 14 și 15 septembrie vor merge în Ungaria pentru amicale la Kecskemet, cu care „leii” vor încă un meci de verificare. În perioada 20-22 septembrie alb-violeții vor participa la un turneu la Sibiu unde, pe lângă formația gazdă, vor întâlni pe Khimik Yuzhny și CSO Voluntari. Când este programat primul tur al cupei, timișorenii mai vor un amical la Vârșeț pentru a avea un meci în plus în deplasare. Elevii lui Miodrag Perisic joacă primul meci oficial în prima etapă din campionat, la Oradea, în 6 octombrie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    de cate ori
    am auzit placa asta in ultimii ani la TM?
    Fara un buget stabil nu se va realiza mai mult decat a realizat Costescu si anume o echipa care juca baschet frumos, cu limitele dictate chiar de aceste probleme financiare persistente.

    cu 5 ani în urmă (20.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!