Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Cristescu: "Echipă noastră, dacă prinde o zi bună, poate bate pe oricine"

Paul Olar

Paul Olar
22.05.2014

"U"-BT Mobitelco dispută astăzi, cu începere de la ora 20:15, meciul al treilea din semifinala cu CSU Ploiești. Se anunță o încleștare de foc și în consecință, oficialii clujeni vor lua câteva măsuri de precauție.

Mircea Cristescu îndeamnă spectatorii la o atitudine fair-play, declarând că aportul venit din tribune contează enorm la parcursul "alb-negrilor".

"Vreau să fac un apel la fanii noștri, încă din sezonul regulat am primit adresa de la Federația Română de Baschet vizavi de rândurile din spatele băncii oaspeților, trebuie să lăsăm libere 3 rânduri. Vreau să le mulțumesc fanilor care aveau abonamente acolo și ne-au înțeles și vreau să fac un apel la toată sală la fairplay. Echipă noastră, dacă prinde o zi bună, poate bate pe oricine atunci când este încurajată, însă atunci când descurajăm echipa oaspete, jucătorii nu simt nimic. De aceea, vreau să fim fairplay indiferent cine este pe teren, oricine poate greși. Din punct de vedere organizatoric, o să luăm toate măsurile să nu fie niciun fel de probleme, vor fi dublate forțele de ordine, pentru că pentru noi este un meci de risc maxim. Fac din nou un apel la fairplay către toți fanii noștri."

Președintele ardelenilor a avut totodată cuvinte de laudă la adresa trupei lui Vladimir Arnautovic.

"La Ploiești a fost incredibil ce s-a întâmplat în primul meci, asemenea cifre mai rar s-au văzut, am avut peste 80 de puncte din aruncări de trei și din libere, însă jocul de baschet nu stă doar în asta. Ploieștiul are un lot foarte bun, vorbim de jucători din naționala Serbiei și a Finlandei, baschetbaliști care au jucat în Euroliga, care pot face oricând diferența. Sunt o echipă foarte puternică și sunt convins că vin aici să își refacă orgoliul rănit. De partea cealaltă, cred că suntem pregătiți, sper să îl reavem și pe Ivan, deși, neantrenandu-se de zece zile, nu cred că va putea face mare lucru. Această echipă, când a fost construită, nu a fost făcută pe bani mulți, ci pe spirit. Vom vedea la ora meciului cum va fi, dacă o băgam în ațe, dacă reușim să rupem jocul lor de tranziție."

Cristescu a vorbit și despre forma modestă a jucătorului Josh Sparks.

"Sparks este, ca orice rookie, exploziv la început. Josh este mai special, pentru că are un fizic de extremă, dar a jucat în colegiu mai mult pe poziția 5. La meciurile din Ploiești, mai ales, s-a și speriat puțin. Fiind tânăr, neavând maturitatea acestor meciuri. L-a luat puțin mai tare Burlacu, i-a și rupt tricoul, fără să vrea probabil, și s-a speriat. Sper că acum, fiind acasă, va fi mai încrezător. Jucătorii străini nu conștientizează când vin în România, iar această este lupta noastră, a antrenorilor și a conducerii, să îi aducem la realitate." A declarat fostul baschetbalist, potrivit site-ului u-mobitelco.ro

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Quid pro quo
    Civilizaţia-i civilizaţie, oricum am întoarce-o. Uite, de pildă, în cazul lui Cristescu: lui Ionuţ Georgescu nu i-a trecut prin minte să lase şi el trei rânduri libere în spatele băncii lui U, ca să nu-i mai agreseze spectatorii ploieşteni pe jucătorii oaspeţi. Ionuţ Georgescu n-a făcut apel la fair play-ul spectatorilor, ca să nu-i mai insulte pe jucătorii americani.
    Şi era nevoie de asta ca să evităm oribila agresiune a lui Burlacu, care a rupt tricoul cu mai multe stele decât titluri.
    Conducătorii Asesoft-ului trebuie să înveţe de la Cristescu. Şi spectatorii ploieşteni trebuie să înveţe de la cei clujeni. Asta ca să îl oblige pe Georgescu să pună în practică ce-a învăţat de la pacificatorul Mircea…

    cu 9 ani în urmă (22.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!