Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mircea Cristescu: "Unii fani dacă văd un slam mai spectaculos, chiar dacă pierde echipa, apreciează calitatea"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
08.10.2013

Foto: Andor Marton
Foto flash: u-mobitelco.ro

Miercuri, 9 octombrie, este programată singura etapă intermediară din cadrul turului Ligii Naţionale de Baschet masculin. La Sala Sporturilor Horia Demian, Începând cu orele 19:00, "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca îşi dă întâlnire cu Energia Rovinari într-un duel ce se anunţă a fi echilibrat.

Prezent la conferinţa de presă premergătoare jocului, Mircea Cristescu a vorbit despre duelul de joi seară respectiv despre publicul clujean.

Rovinariul cred că este foarte motivată în sala noastră de la Cluj, mai ales că anul trecut au câștigat și cred că în ultimii trei ani au câștigat de trei ori la Cluj. Cred că în fazele de play-off și în derby-urile tradiționale de ani de zile, sala a fost, este și va fi plină, atâta timp cât vom reuși să ținem echipa la parametri pe care îi dorim. Și când am câștigat titlul, la începutul sezonului am avut același număr de spectatori că și acum în sală. Eu zic că ne menţinen la media din ultimii ani, în jur de 2000 de spectatori. Deci interesul există și cred că noi, împreună cu echipă de handbal feminin, încă mai încercam să ținem vie această sală și să îi dăm un rost și un scop. Când se va termina cealaltă sală, va dați seamă că și pentru noi va fi un vis să încercam să umplem o sală de 7.000 de locuri. Până atunci mai este mult, însă la oră actuală oamenii nu mai vin să vadă poezie, vin să vadă performanță. Baschetul este un sport foarte spectaculos, sunt mulți fani care dacă văd un slam mai spectaculos sau două trei faze mai spectaculoase, și chiar dacă pierde echipă, apreciază calitatea. De aceea, noi întotdeauna spunem că obiectivul principal este un baschet de calitate. Spectatorul clujean este puțin diferit față de alții din alte zone care au echipe de un an, doi, cinci ani. Sunt spectatori care vin de zeci de ani la sală și sunt deja bunci, iar acum vin cu nepoții. Asta este o onoare, dar și o mare responsabilitate pentru noi. Mi-aș dori foarte tare ca echipa din acest sezon, pe care eu o văd una de caracter, construită foarte bine, să câștige poate Cupă României, campionatul, Doamne ajută, pentru că în ultimii ani am ieșit din zonă podiumului. Cred că această echipă are capacitate de a face performanță, tot ceea ce îi lipește sunt reglajul fin, iar pentru această se muncește zi de zi pentru a fi mai buni de la meci la meci.

Chestionat pe tema noii echipe masculine a Universităţii, ce activează în Liga I, Cristescu a afirmat că va exista o problemă doar dacă cele două entităţi nu vor mai colabora pe viitor.

Este foarte bine faptul că mai este o echipă de baschet în Cluj. Clujul a fot întotdeauna o pepinieră, dacă va uitați la echipele din Mediaş, Sibiu, în special cele din Transilvania, au în lot jucători din Cluj. Ar fi fost foarte bine să poată să rămână acasă. Întotdeauna am vrut să ținem jucătorii acasă, însă nu te poți luptă cu diverși factori și fiecare jucător decide să meargă unde îi este mai bine. Deci, este foarte bine că sunt două echipe de baschet masculin, însă au mai fost situații cu două echipe și în timp s-a dovedit că împreună se poate face ceva. După cum vedeți, Steaua se unește cu CSM, aduc sponsori să încerce să reziste. Atâta timp cât vom colabora, eu cred că va fi foarte bine, dacă nu vom ajunge să colaborăm, atunci nu cred că va fi bine. E simplu".

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Ai, n-ai mingea, tragi la poarta.
    "Atata timp cat vom colabora, va fi foarte bine. Daca nu vom ajunge sa colaboram, atunci nu va fi bine". Mie declaratia asta de final imi aduce aminte de Gica Hagi. Sa facem sa fie bine, ca sa nu fie prost :)

    cu 10 ani în urmă (08.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!