Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Misiune dificilă pe teren propriu pentru CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
13.01.2017

steaua_oradea

CSM CSU Oradea va avea parte de un meci greu pe teren propriu în etapa a XVI-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Campioana va primi sâmbătă vizita unuia dintre liderii LNBM, Steaua CSM Eximbank Bucureşti.

Orădenii vin după o victorie lejeră în Liga Naţională, scor 92-54, pe terenul celor de la BCM Olimpic Baia Mare. Graţie acestui succes, orădenii au ajuns pe locul 3 în LNBM, cu 8 victorii şi 6 înfrângeri. Din păcate însă CSM CSU Oradea a suferit o înfrângere drastică, la mijlocul acestei săptămâni, în compania celor de la BC Khimik Yuzhne, scor 78-49 şi a înregistrat al şaptelea eşec în grupa B a Basketball Champions League.

Vestea bună pentru orădeni este că Andrei Mandache a jucat în ambele meciuri din ultima săptămână, după ce a lipsit aproape o lună din cauza unei accidentări suferite la începutul lui decembrie în compania celor de la Phoenix Galaţi. Între timp la Oradea s-a întors şi căpitanul "leilor" din stagiunea precedentă, Will Franklin. Din păcate pentru echipa orădeană Sean Barnette, unul dintre oamenii de bază ai echipei, este în continuare indisponibil din cauza rupturii musculare suferite la sfârşitul lunii noiembrie.

De partea cealaltă, Steaua vine după un eşec neaşteptat pe terenul celor de la BC Timişoara. Elevii lui Claudiu Fometescu au încasat în Banat a doua înfrângere din acest sezon de LNBM, scor 86-82. Cel mai bun marcator al Stelei în această partidă a fost Marius Runkauskas, cu 19 puncte, în timp ce Cam Long a reuşit 15 puncte şi 6 pase decisive.

În ciuda acestei înfrângeri, elevii lui Claudiu Fometescu se află în continuare pe locul doi în Liga Naţională, la egalitate de puncte cu U Cluj, cu 11 victorii din 13 partide.

În meciul din tur, de la Bucureşti, Steaua s-a impus foarte greu cu scorul de 90-86. Orădenii au venit în Capitală decimaţi de accidentări, fără Martin Zeno şi Sean Barnette. David Dudzinski a reuşit 20 de puncte şi 8 recuperări, Marius Runkauskas a înscris 18 puncte, în timp ce Cam Long a reuşit un double-double pentru Steaua, cu 10 puncte şi 13 pase decisive. De partea cealaltă, Sean Denison a înscris 19 puncte, cu 8 recuperări, în timp ce Andrei Mandache şi Branko Mirkovic au reuşit câte 15 pct. 

Va fi cel de-al 19-lea duel dintre cele două echipe. Steaua conduce până acum cu 11-7 şi a câştigat ultimele trei dueluri directe.

Partida dintre CSM CSU Oradea şi Steaua CSM Eximbank se va juca sâmbătă, de la ora 17:00, în Arena Antonio Alexe din Oradea. Meciul va putea fi urmărit pe Digi Sport 3.

*foto:sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!