Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Misiune facilă pentru CSU Alba Iulia pe terenul celor de la CSM Satu Mare

Eduard Popa

Eduard Popa
29.11.2015

csm satu mare csu alba iulia

CSU Alba Iulia va avea o misiune ușoară în etapa a XI-a din Liga Națională de Baschet Feminin, pe terenul celor de la CSM Satu Mare, singura echipă rămasă fără victorie în acest sezon de LNBF.

Sătmărencele vin după o înfrângere la limită, scor 50-47, într-o partidă disputată în compania colegelor de suferință de la Rapid București, care au obținut astfel prima lor victorie în acest sezon de LNBF. A fost cea de-a opta înfrângere pentru Satu Mare în LNBF din tot atâtea partide jucate, ultima victorie venind tot în fața Rapidului, în etapa a XXV-a a sezonului precedent. 

Cele mai bune jucătoare ale celor de la CSM sunt trei româncele Bianca Voica (11,9 puncte, 5,8 recuperări și 3,1 pase decisive),Sonia Vilcinschi, cu 10,5 puncte și 3,6 recuperări și Cristina Badi cu 8,5 puncte și 6,3 recuperări. 

De partea cealaltă CSU Alba Iulia este una dintre pretendentele la fazele superioare ale playoff-ului, strângând până acum 6 victorii și 3 înfrângeri. În ultima partidă disputată în LNBF albaiuliencele au dispus de Rapid București, scor 81-26. De asemenea echipa condusă de noul selecționer al României, Miroslav Popov, a dispus în Liga CEWL de VS Praga, în ultimul meci în care a evoluat, scor 78-57. 

Cea mai bună marcatoare a echipei din Cetatea Unirii este Adrienne Webb, cu 13,1 puncte. Mariah King a strâns la rândul său 12,3 puncte, în timp ce Sonia Ursu a avut un all-around game extraordinar, cu 9,9 puncte, 7,3 recuperări, 3,7 pase decisive și cel mai bun indice al eficienței din echipă, +14,0.

CSM Satu Mare are în continuare un avans de 13-10 la capitolul dueluri directe, grație perioadei în care era o forță și o pretendentă la titlu în LNBF. Însă Alba Iulia are opt victorii consecutive în duelurile cu sătmărencele, ultimul succes pentru CSM înregistrându-se în sezonul 2012-2013, scor 75-71. Din acea echipă făceau parte jucătoare precum Annemarie Părău, Florentina Ardeleanu sau Andreea Olah. 

Partida dintre CSM Satu Mare și CSU Alba Iulia se va juca astăzi, de la ora 15:00, la Sala Sporturilor din orașul de pe malul Someșului. 

*foto: facebook CSU Alba Iulia/Sorin Stanciu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!