Stiri

Momentele cheie ale meciului Gaz Metan Mediaș – BC Mureș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.01.2014

BC Mureș Târgu Mureș a câștigat o partidă extrem de strânsă la Mediaș în compania celor de la Gaz Metan. Prima repriză a fost una în care niciuna dintre echipe nu a reușit să se desprindă. După un prim sfert câștigat la 2 puncte de Mureș, în actul secund echipa gazdă a echilibrat și mai mult ostilităţile la nivelul tabelei de marcaj. După 20 de minute tabela din Sala Polivalentă din Mediaș arăta scorul 40-42.

În repriza secundă s-a decis totul în această partidă. Chiar după pauză elevii lui Marcel Țenter nu au ieșit la fel de concentrați de la cabine. Mureșul a început să se desprindă iar Ivan Jelenic încheia sfertul trei cu un buzzer beater care ducea scorul la 53-63 pentru oaspeți. Un avans liniștitor pentru echipa lui Srecko Sekulovic dacă stăm și ne uităm că la Mediaș au evoluat doar 6 jucători cu experiență la nivel de Liga Națională, Vlad Solopa și Horia Cristeian fiind rezerve utilizate doar datorită problemelor de lot cu care medieșenii se confruntă.

Sfertul decisiv a debutat perfect pentru Gaz Metan care după 30 de secunde înjumătățea avansul adversarilor. Kemp cu o triplă și Bogavac cu un dunk după intercepție au dat semnalul revenirii. Acesta poate fi subliniat ca un prim moment important al partidei.

Aproape de jumătatea sfertului vine un nou moment esențial al jocului. Tudor Dumitrescu este eliminat după ce comite cea de-a cincea greșeală personală după o încercare de a-l căpăci pe Mladenovic. Lunetistul Gazului a contestat îndelung decizia arbitrilor dar cert era că Gaz Metan trebuie să se bazeze pe doar 5 jucători până la finalul meciului. Mladenovic a înscris o singură liberă iar scorul devenea 62-71. La ambele coșuri a mai urmat câte o reușită de 2 puncte.

Gaz Metan a accelerat incredibil și a dus scorul la 71-75, cu un minut și jumătate rămas. Kemp ratează de la 3 puncte însă Brown pe atacul Mureșului bâlbâie mingea furată mai apoi de Okosun. Rezultă un contraatac la care Kemp este faultat pe pătrundere însă pune mingea prea tare în panou și ratează șansa unui three point play care ar fi dus Gazul la un singur punct în spatele lui BC Mureș. Ba mai mult americanul ratează și o liberă, poate și pe fondul oboselii, Kemp evoluând timp 38 de minute și 24 de secunde în confruntarea de la Mediaș.

Imediat după repunere, Bogavac a făcut pressing în terenul advers în vederea unei intercepții după repunere. Nu s-a întâmplat acest lucru și Peciukas a primit mingea. Sârbul Mediașului a rămas să apere agresiv încercând să-i fure mingea lituanianului. Sorin Drugău însă fluieră fault lucru care ridică în picioare toate sală din Mediaș și implicit și banca tehnică a gazdelor. Bogavac era și el eliminat iar Marcel Țenter trebuia să bazeze pe Solopa în ultimul minut de joc. Acesta este o altă fază însemnată a partidei.

Surprinzător, Peciukas ratează o liberă. Shiloh recuperează și pe atacul următor marchează o triplă care aruncă meciul și sala în aer. Scorul devenea 75-76 iar suporterii medieșeni parcă trăiau un sentiment de deja-vu, precum cel de la restanța cu SCM U Craiova când echipa lor a revenit extraordinar. Acesta a fost cu siguranță punctul culminant al partidei.

Toate speranțele pentru echipa și suporterii din Mediaș au fost spulberate de fostul căpitan de la Gaz Metan, Ivan Ivanovic. Muntenegreanul a înscris de la 3 puncte după ce a fost găsit liber de Jelenic. În acea aruncare Ivanovic a canalizat toate frustrările trăite la Mediaș și i-a făcut încă o dată pe fani să-l regrete. Cu această triplă Ivan a scris deznodământul partidei așa cum avea să declare și Marcel Țenter la finalul partidei.

Shiloh și Kemp, parcă cu plumb turnat în ghete după reușita lui Ivanovic au ratat ambii câte o aruncare de la distanță și totodată o ultimă șansă pentru gazde. Peciukas a fost cel care a stabilit scorul final de la linia de libere, 75-81.

BC Mureș a câștigat o partidă importantă dar totuși în fața unei echipe decimate de accidentări. Interesant este faptul că Srecko Sekulovic s-a confruntat cu problemă asemănătoare în partida din cupă cu CSU Asesoft Ploiești. Atunci fără Ivanovic și Martinic, mureșenii au pierdut la o diferență de 33 puncte. Acum când ei au dat peste o formație în efectiv redus au avut mari bătăi de cap.

12 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    ...
    Deci practic mai toate momentele cheie au legatura cu absentele mediasului...OK...

    Domnule Isaila ar fi fost interesant si corect (dar si obiectiv) de punctat si faptul ca Srecko, in semn de respect si fair-play, cum unii au observat, a folosit pe majoritatea meciului acelasi 5 jucatori...toti cu peste 35 minute jucate, rezervele au jucat 17 minute in total. Mai mult nu a efectuat nici o schimbare in sfertul 4. Deci daca consideram aceste fapte scuzele esecul Gazului sunt putin ilogice, iar absenta liderului la mai multe capitole statistice a muresenilor, Goran Martinic nici nu este mentionata.(sa nici nu mai vorbin despre Ciric)

    P.S: Ultima fraza e total aiurea n-are nici un strop de sens...argumentare invalida.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    inexactitate
    INtradevar scorul final a fost stabilit de Peciukas, doar ca nu de la libere, ci printr-un lay up din pasa pe tot terenul al lui Ivanovic. Si apoi cam subiectiv articolul, nu se spune nimic de faptul ca si de la BCM a lipsit Martinic (lider la mai multe capitole) si nici ca si Mures a jucat cam in 6 oameni. Palti a jucat 3 minute, Jucan 5, iar Gedi numai 9. Si sa nu uitam ca Medias era acasa, cu al 6-lea jucator alaturi. Iar ultima fraza se putea formula si altfel: cu aceasi echipa Medias s-a tinut foarte bine in EUROCHALLENGE, dar cu mai slab cotata BC Mures "nu a mers". :)

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • CS Gaz Metan Mediaș Derp :

    OBJECTION
    Care fani il regreta pe Ivanovic? Eu unul nu, chiar sunt bucuros ca, de cand a plecat, se gaseste jack la discretie in irish pub :D
    Da, extrem de subiectiv articolul, aproape penibil, dar dl. Isaila e din Medias, cred.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    din nou
    Din nou mizerabil comportamentul publicului mediesean

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    generalizare
    Te rog nu generaliza. Poate era mai corect, mai elegant si mai aproape de adevar daca scriai: "Din nou mizerabil comportamentul unei părţi al publicului medieşean". :) Şi am avut şi eu ocazia să constat. Dar şi în Junglă sunt unii scăpaţi din Zoo. Noroc că sunt mai răzleţi. :D

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danms :

    OAUUU !!!
    „lucru care ridică în picioare toate sală din Mediaș” !!! Nu mă leg de gramatică, oricum autorul cred că plângea, mă îngrozesc însă, de-a dreptul, când îmi imaginez vulcanul produs de cei 12.000 de fani medieșeni !!!...

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    hai sa fim corecti
    am si eu de facut cateva observatii::
    1. dragi suporteri mureseni nu va mai laudati atat cu victoria de aseara...era de asteptat ca o echipa aproape completa (fara martinic) sa invinga un team decimat de accidentari, care se baza pe trei oameni (kemp shiloh si dumitrescu)
    2. suporterii mureseni din galeria au incitat permanent suporterii medieseni....pacat ii credeam mai civilizati ...
    3. tradatorii ivanovici si mladenovic au jucat cu multa daruire pt a demonstra ca intradevar au avut o eclipsa totala de forma la meciurile din playoff....imi e scarba de asemenea caractere....normal ca trebuiau sa joace profesionist aseara...dar la fel trebuiau sa o faca si in primavara in playoff...de ce nu au facut-o ...stim cu totii raspunsurile...
    4. nu va mai faceti sperante desarte...oricum asesoftul va castiga si in acest an campionatul...au cel mai bun lot si intr-o serie de 4-5 meciuri consecutive greu pot fi batuti...prietenii stiu de ce.In ceea ce ne priveste, Ga Metan nu mai are sanse, in opinia mea, sa prinda playofful...daca se vrea treaba trebuie bani si seriozitate...nu sunt fan Tenter si nici nu o sa fiu...dar daca eram in locul lui de mult plecam de la echipa pt lipsa de interes a managmentului....deci tot respectul
    Si ca sa nu fiu lipsit de respect ...succes Mures, dar nu mai generalizati...sunteti la fel de civilizati ca si mediesenii, sibienii, ploiestenii sau clujenii...fiecare isi cunoaste interesele, numai bine.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    hai sa fim corecti 2
    1. Cine se lauda cu victoria de aseara? Am contestat doar articolul subiectiv de mai sus.
    2. Unii o fi provocat, altii s-au crezut provocati, iar altii au avut ce au avut. Si tu generalizezi. Dar stim amandoi ca si la voi sunt unii care de abia asteapta un motiv de scandal
    3. Oare nu antrenorul trebuia sa-i motiveze, iar managementul sa-i plateasca?
    4. Cine a spus aici ca ne vedem campioni? Asa o fi cum zici - Asesoft probabil va fi campioana. Dar mai vedem. Cine stie, poate va fi o minune ca la Cluj acum 2 ani. Nu neaparat la Mures, poate la Sibiu, Oradea...
    Dupa mine Gazu mai are sanse, se poate ajunge in finala si de pe locul 8 :)

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cactus :

    ......
    in caz ca nu ati observat, gazu a jucat tot meciul in 6 oameni.....au intrat juniorii de pe banca, dar care nu s-au putut adapta la nivelul jocului si la tensiunea din sala.....este inuman sa joci din 3 in 3 zile cu aceeasi 6 jucatori, fiecare jucatori jucand peste 35minute/meci....mai ales ca nu sunt si platiti in mod corespunzator pentru efortul pe care il depun pe teren.........trebuie apreciat caracterul jucatorilor precum Shiloh,Kemp chiar si Bogavac care isi dau sufletul pe teren in ultimul timp si chiar in ciuda problemelor financiare incearca si se zbat la fiecare meci......si nu trebuie uitat Tenter care are meritul cel mai mare pentru cum joaca echipa....fata de cum juca echipa la inceputul campionatului cand jocul de echipa era deplorabil, acum au inceput sa isi dea drumul la joc majoritatea jucatorilor...........

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    !
    Muresul a castigat meritat.
    Au jucat mai bine, si faptul ca GMM nu are banca mai lunga sau mai valoarasa e vina numia si numai a clubului GMM (sponsori, staff, si antrenori).
    Atat Ivan cat si Sasa, au jucat bine ieri si cred ca e incorect sa ii blamam, cand si ptr GMM au jucat la fel, mai ales Ivanovici.
    Cat despre galerii

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș szabi9246 :

    @cronicaru
    Nu poti sa-i zici lui Mladenovic ca-i tradator....nu uita ca el a jucat la Mures inainte sa se duca la GMM!:)in rest,succes si voua,si sper sa-si revina Andrei,si Liviu cat mai curand,pentru ca lupta pentru play-off nu e incheiata!!:)

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    "Srecko, in semn de respect si fair-play, cum unii au observat, a folosit pe majoritatea meciului acelasi 5 jucatori"=))=))
    Prin cele mai mari aberatii...sigur asta era. Muresul are o echipa deja atat de buna ca pot jucas cum vor si tot castiga...la anu in fazele superioare ale ULEB va rugam frumos.

    Peste toate nu mai discutam ca Mediasul a mai jucat si in cupele europene si inca mai joaca...altii beau la birtu din Tg-Mures o saptamana nu joaca baschet. Vb noi in playoff ca batranetea acolo se vede. Clujul si Muresul o sa aiba limba de un cot la meciurile alea

    cu 10 ani în urmă (28.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate