Stiri

NBA All Star Game 2018. Lebron James și Steph Curry au fost aleși drept căpitanii celor două echipe

David Istrate

David Istrate
19.01.2018

nba all star game 2018

Lebron James și Steph Curry, liderii echipelor care s-au confruntat în ultimele 3 finale NBA, își continuă duelul și în meciul superstarurilor. Datorită unui nou format, lupta clasică între Vest și Est nu va mai avea loc, pentru că cele două combatante vor fi alcătuite pe baza alegerilor făcute de cei doi căpitani.

Cei 10 jucători desemnați să înceapă All Star Game 2018 sunt: Lebron James (Cleveland Cavaliers), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Kyrie Irving (Boston Celtics), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), selectați din conferința de Est și Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), DeMarcus Cousins (New Orleans Pelicans), selectați din conferința de Vest.

Vom încerca să le facem câte o scurtă descriere fiecăruia:

1. Lebron James (33 de ani) – 15 apariții la ASG

Jucătorul născut în Akron, Ohio, este indiscutabil unul dintre cei mai buni baschetbaliști din istoria ligii americane. Aflat în cel de-al 15-lea sezon în NBA, James a participat în ultimele 7 finale, câștigând 3 dintre acestea. Liderul lui Cleveland Cavaliers a obținut titlul de MVP de 4 ori în cariera sa și are 2 medalii de aur și una de bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa Statelor Unite ale Americii. Un scorer desăvârșit, James se găsește în acest moment la 25 de puncte de 30.000.

2. Stephen Curry (29 de ani) – 5 apariții la ASG

Cel de-al doilea căpitan este născut tot în Akron, Ohio, la fel ca James, însă și-a petrecut întreaga carieră pe coasta vestică. De două ori campion NBA și de două ori MVP al ligii, Curry este considerat cel mai bun shooter din istoria NBA. În doar 9 sezoane jucate, fundașul lui Golden State Warriors a marcat 2045 coșuri de 3 puncte și se găsește deja pe poziția a 8-a în lista all-time.

3. Giannis Antetokounmpo (23 de ani) – 2 apariții la ASG

Singurul european aflat printre starteri are un an excelent pentru Milwaukee Bucks. Înainte de startul sezonului, Kobe Bryant l-a provocat pe tânărul grec să ia titlul de MVP, iar acesta a luat în serios provocarea. Cu medii de 28.2 puncte/meci, 10.1 recuperări/meci și 4.6 pase decisive/meci, Antetokounmpo este fără discuții cel mai bun jucător al echipei sale și unul din cei mai buni din întreaga ligă.

4. Kevin Durant (29 de ani) – 9 apariții la ASG

După 9 sezoane petrecute la Oklahoma City Thunder, unde a câștigat și un titlu de MVP, Durant a decis în 2016 să plece la Golden State Warriors. Alături de echipa din California, el a obținut titlul anul trecut și de asemenea a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei. Un sportiv atletic, cu brațe lungi, Durant este bun și în atac și în apărare, iar recent a atins borna celor 20.000 de puncte marcate.

5. Kyrie Irving (25 de ani) – 5 apariții la ASG

Tânărul de 25 de ani este unul din cei mai calmi baschetbaliști pe finalul meciurilor. Exemplu este finala din 2016, când a marcat coșul de 3 care a adus victoria trupei sale. Însă, în această vară, decizia lui de a pleca de la Cleveland Cavaliers a surprins pe toată lumea. În acest moment are un sezon foarte bun la Boston Celtics și ar fi interesant să facă echipă cu fostul coechipier, Lebron James.

6. James Harden (28 de ani) – 6 apariții la ASG

Jucătorul lui Houston Rockets este unul din cei mai buni jucători din NBA, pierzând la limită titlul de MVP în ultimele două sezoane. Harden este un scorer excelent cu abilități foarte bune de pătrundere și cu un șut excepțional.

7. DeMar DeRozan (28 ani) – 4 apariții la ASG

Reprezentantul lui Toronto Raptors, singura echipă din Canada care joacă în NBA, este selectat pentru prima oară ca starter în All Star Game. Anul acesta are cel mai bun sezon al carierei sale cu 25.2 puncte/meci, 4.1 recuperări/meci și 5 pase decisive/meci. De asemenea, DeRozan a fost un component important al naționalei SUA la Rio, în 2016.

8. Anthony Davis (24 de ani) – 5 apariții la ASG

Tânărul sportiv al lui Pelicans revine în prima echipă la All Star Game, după ce anul trecut a ieșit MVP-ul meciului. Atunci, Davis a pus pe tabelă 52 de puncte și 10 recuperări, depășind recordul de puncte înscrise în ASG. Precedentul record îi aparținea lui Wilt Chamberlain care a reușit 42 de puncte, în 1962. De asemenea, recent, Davis a avut două meciuri consecutive cu peste 45 de puncte și peste 15 recuperări.

9. Joel Embiid (23 de ani) – prima apariție la ASG

Pivotul celor de la Philadelphia 76ers va debuta în meciul vedetelor din NBA. După ce a pierdut primele două sezoane din cariera sa din cauza unei accidentări, Embiid a avut anul trecut o prestație foarte bună iar anul acesta a reușit să joace și mai bine. Jucătorul poreclit drept ”The Process” are medii de 23.8 puncte/meci, 10.8 recuperări/meci și 3.4 pase decisive/meci.

10. DeMarcus Cousins (27 de ani) – 4 apariții la ASG

Ultimul sportiv din această listă este DeMarcus Cousins, colegul lui Anthony Davis de la New Orleans Pelicans. Jucătorul de 27 de ani este unul din cei mai dominanți oameni mari din NBA. El are medii de 25.3 puncte/meci, 12.7 recuperări/meci și 5.1 pase decisive/meci în acest sezon, care este unul din cele mai bune din cariera lui.

Se observă câteva absențe notabile din primii 10 jucători, precum MVP-ul sezonului trecut, Russell Westbrook. De asemenea, în Vest sunt două perechi de jucători ce activează la aceeași echipă, în timp ce în Est nu este niciuna.

Următoarea etapă va avea loc în 23 ianuarie, atunci când se vor alege rezerevele, urmând ca în 25 ianuarie căpitanii să își aleagă echipele. All Star Game 2018 se va juca anul acesta la Los Angeles, în 18 februarie.

*foto: usatoday.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!