Stiri

NBA: Jusuf Nurkic a scris istorie în liga nord-americană

David Istrate

David Istrate
02.01.2019

În prima seară a anului 2019 au fost programate 5 confruntări foarte intense, iar 4 dintre ele s-au terminat la diferențe mai mici de 10 puncte. Baschetbaliștii europeni au deschis noul an cu niște prestații excelente, principalii remarcați fiind Jusuf Nurkic, Nikola Jokic și Giannis Antetokoumpo.

În primul meci al serii, Toronto Raptors și-a continuat jocul foarte bun din acest sezon și s-a impus în fața lui Utah Jazz, cu scorul de 122-116. Cel mai bun jucător al partidei a fost Kawhi Leonard, care a reușit să își depășească recordul de puncte înscrise într-un joc, terminând cu 45 de puncte. Dacă ne uităm la europeni, Rudy Gobert a fost aproape de un double-double, cu 16 puncte și 9 recuperări, în timp ce Ricky Rubio a reușit o prestație bună „all-around”: 14 puncte, 4 recuperări, 8 pase decisive. În urma acestei întâlniri, Toronto Raptors ajunge la un bilanț de 28 de victorii și 11 înfrângeri, ocupând poziția secundă în conferința de Est, în timp ce Utah Jazz, cu 18 victorii și 20 de înfrângeri, se află pe locul al 11-lea în conferința de Vest.

A urmat duelul dintre Milwaukee Bucks, condusă de Giannis Antetokounmpo, și Detroit Pistons, cu Blake Griffin în mare formă. Gazdele nu au întâmpinat nicio problemă în fața lui Pistons și au câștigat această confruntare la o diferență de 23 de puncte, scor 121-98. „The Greek Freak” a jucat mai puțin în partida această, însă tot a fost aproape de un triple-double (15 puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive). Mai mult, Giannis Antetokounmpo a reușit un slam-dunk spectaculos prin care a ridicat tot publicul în picioare. Din tabăra adversă, Blake Griffin a reușit un nou joc foarte bun, terminând cu 29 de puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive. Cu această victorie, Milwaukee Bucks a ajuns la un total de 26 în acest sezon și își menține prima poziție în conferința de Est. De cealaltă parte, Detroit Pistons se află pe locul 8, cu 16 victorii și 19 înfrângeri.

Dacă am menționat liderul conferinței de Est, trecem acum la cel al conferinței de Vest, la Denver Nuggets. Formația condusă de Mike Malone a primit vizita lui New York Knicks, reușind să se impună în cele din urmă la 7 puncte, scor 125-117. În această confruntare, Nikola Jokic a realizat cel de-al treilea triple-double al sezonului: 19 puncte, 14 recuperări și 15 pase decisive. De asemenea, Juancho Hernangomez a adunat și el 8 puncte la care a adăugat 2 recuperări. Din tabăra adversă, turcul Enes Kanter a terminat în double-double (17 puncte și 12 recuperări), în timp ce Frank Ntilikina a contabilizat 10 puncte și 5 pase decisive. În urma acestui meci, Denver Nuggets ajunge la un bilanț de 24 de victorii și 11 înfrângeri, păstrându-și prima poziție în Vest. În schimb, New York Knicks încasează cea de-a 29-a înfrângere stagională și se află pe penultimul loc în Est.

Chiar dacă cei menționați până în acest moment au reușit niște jocuri excelente, de departe remarcatul serii este Jusuf Nurkic. Bosniacul lui Portland Trail Blazers și-a condus echipa spre o victorie importantă în fața lui Sacramento Kings, scor 113-108. Mai mult decât atât, Nurkic a devenit primul jucător din istorie cu o statistică de genul: 20+ puncte, 20+ recuperări, 5+ pase decisive, 5+ intercepții, 5+ capace. Acesta a contabilizat 24 de puncte, 23 de recuperări, 7 pase decisive, 5 intercepții și 5 capace în aproximativ 37 de minute jucate. Prin această performanță remarcabilă, prestațiile avute de Bogdan Bogdanovic și Nemanja Bjelica au trecut în plan secund. Bogdanovic a terminat cu 19 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, în timp ce Bjelica a reușit un double-double: 14 puncte și 16 recuperări. Cu această victorie, Portland Trail Blazers trece în fața echipelor din Los Angeles și ajunge pe locul al 5-lea în Vest (22-16), în timp ce Sacramento Kings, cu 19 victorii și 18 înfrângeri, este prima formație din afara locurilor de play-off.

În cele din urmă, seara s-a încheiat cu un duel tensionat între LA Clippers și Philadelphia 76ers, câștig de cauză având oaspeții, scor 119-113. Din echipa câștigătoare, s-au remarcat cele trei staruri: Joel Embiid (28 de puncte, 19 recuperări), Jimmy Butler (16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și Ben Simmons (14 puncte, 9 recuperări, 8 pase decisive). Pentru gazde, italianul Danilo Gallinari a reușit 21 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Marcin Gortat a adunat 6 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții. În urma acestui meci, Philadelphia 76ers ajunge la un bilanț de 24 de victorii și 14 înfrângeri, ocupând locul al 4-lea în conferința de Est, în timp ce LA Clippers, cu 21-16, este pe poziția a 6-a în conferința de Vest.

În seara aceasta, liga nord-americană continuă cu încă 9 confruntări spectaculoase.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!