Stiri

NBA: Mișcare suprinzătoare făcută cu puțin timp înainte de sfârșitul perioadei de transferuri

David Istrate

David Istrate
30.01.2018

blake griffin trade los angeles clippers

În cursul nopții trecute, LA Clippers și Detroit Pistons au finalizat o înțelegere prin care star-ul Blake Griffin, Brice Johnson și Willie Reed pleacă în Detroit la schimb cu Avery Bradley, Tobias Harris, Boban Marjanovic și posibilitatea unei alegeri în prima rundă și în a doua rundă a draftului NBA din 2018.

Echipa din Michigan și-a anunțat acum câteva zile intenția de a-l ceda pe Avery Bradley, luat la începutul sezonului de la Boston Celtics. LA Lakers l-a oferit pe Jordan Clarkson în schimbul lui Bradley, dar Pistons a refuzat. Până la urmă, fundașul a ajuns tot în Los Angeles, dar la Clippers.

Cele două trupe se găsesc într-o situație destul de dificilă în momentul actual. Pistons a pierdut ultimele 8 partide și se află pe locul al 9-lea în conferința de Est, la 2 victorii de ultimul loc din play-off. De partea cealaltă, LA Clippers a avut parte de o mulțime de accidentări, ceea ce i-a îngreunat considerabil munca lui Doc Rivers. Prin urmare, Clippers ocupă tot poziția a 9-a, dar în conferința de Vest.

În ultimele sezoane, Blake Griffin a fost un om foarte important pentru organizația din California. Acesta a fost ales primul în draftul din 2009 dar nu a jucat deloc în primul sezon din pricina unei accidentări. A revenit în 2010 și a impresionat rapid prin detenta și dunk-urile spectaculoase. În același sezon, a fost selectat pentru prima dată la All Star Game și atunci a câștigat Slam Dunk Contest.  Din păcate pentru el, Griffin este cunoscut drept un jucător care se accidentează foarte ușor. Inclusiv în acest sezon, sportivul de 2.08 a pierdut o lună întreagă din cauza unei accidentări la genunchi. În prezent, Griffin are medii de 22.6 puncte, 7.9 recuperări și 5.4 pase decisive pe meci.

De partea cealaltă, Avery Bradley a fost un jucător foarte bun în echipa lui Celtics de anul trecut. Atunci, cu o formație din care făceau parte și Isaiah Thomas și Jae Crowder, Boston Celtics a ajuns în finala conferinței de Est. Însă, în cursul verii, pentru a pregăti transferul lui Kyrie Irving, Danny Ainge, președintele echipei din Boston a renunțat la toți cei 3 jucători. Thomas și Crowder au fost cedați lui Cleveland Cavaliers, în timp ce Bradley a ajuns la Detroit Pistons unde are medii de 15 puncte, 2.4 recuperări și 2.1 pase decisive pe meci.

Și Tobias Harris a avut un sezon excelent la Detroit. Jucătorul care evoluează pe poziția 4 a avut medii de 18,1 puncte, 5,1 recuperări și 41% de la 3 puncte în actuala stagiune.

Prin urmare, Clippers a renunțat la sportivul care a fost fața francizei în ultimele 8 sezoanze și jumătate și a câștigat în schimb doi shooteri foarte buni de 3 puncte și un uriaș de 2.22 m, în persoana lui Boban Marjanovic. De partea cealaltă, Pistons a adus încă un jucător înalt care să facă pereche împreună cu Andre Drummond sub panou.

Este de urmărit când vor debuta aceștia la noile lor echipe. Detroit Pistons va juca în noaptea aceasta de la ora 3:00, pe terenul vicecampioanei Cleveland Cavaliers, în timp ce LA Clippers va primi vizita lui Portland Trail Blazers, tot în această noapte de la 5:30.

*foto – slamonline.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!