Stiri

NBA: Programul transmisiunilor din acest weekend

David Istrate

David Istrate
13.04.2018

La mijlocul acestei săptămâni s-a încheiat sezonul regulat din NBA, unul lung, presărat cu multe accidentări, însă foarte spectaculos. Cu toate că mulți considerau că și în acest an finala va fi la fel ca în ultimele trei sezoane, acest lucru va fi dificil de realizat de această dată. În vară, mai multe echipe s-au întărit considerabil și au devenit astfel candidate importante la titlu. 

În următoarele două zile, Telekom Sport va transmite două meciuri din prima rundă a play-off-ului: Golden State Warriors – San Antonio Spurs și Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers. Vom realiza o scurtă avancronică a fiecărei confruntări.

1. Golden State Warriors – San Antonio Spurs (sâmbătă seara la ora 22:10, Telekom Sport 2)  

Chiar dacă gazdele par favorite la prima vedere, în play-off orice se poate întâmpla, iar experiența lui Gregg Popovich poate să producă surpriza în fața ucenicului său, Steve Kerr.

Golden State Warriors este cea mai bună echipă din ultimii 3 ani, perioadă în care a reușit să câștige campionatul de două ori. Cu un lot format din jucători precum Steph Curry, Kevin Durant, Klay Thompson sau Draymond Green, formația din California este de neoprit, în special pe partea ofensivă. De asemenea, Steve Kerr este un antrenor foarte bun, care a reușit să construiască un sistem în care să integreze perfect rezervele. Astfel, cu un joc bazat pe viteză, aruncări de la distanță și multe pase, Warriors rămâne principala candidată la titlu. Singura necunoscută pentru Steve Kerr este data la care va reveni Steph Curry, care a suferit o accidentare la genunchi în urmă cu 3 săptămâni. 

De partea cealaltă, oaspeții au avut un sezon dificil și au fost aproape de a nu se califica în play-off pentru prima oară în 21 de ani. Principala problemă cu care s-a confruntat Gregg Popovich a fost absența lui Kawhi Leonard, cel mai bun jucător din lot. Astfel, legendarul antrenor a fost nevoit să se bazeze în cea mai mare parte pe LeMarcus Aldridge sau pe veterani precum Manu Ginobili, Pau Gasol și Tony Parker. Aceștia s-au achitat excelent de atribuțiile lor, însă acest aspect nu a fost de ajuns pentru a obține unul din locurile fruntașe din conferința de Vest și San Antonio Spurs a terminat pe poziția a 7-a. 

Cu toate acestea, confruntarea dintre celor două echipe va fi una spectaculoasă, atât la nivelul jocului, cât și din punct de vedere tactic.

2. Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers (duminică seara la ora 22:40, Telekom Sport 3)

În cel de-al doilea duel al săptămânii se vor întâlni Cleveland Cavaliers, în frunte cu LeBron James, și Indiana Pacers, una dintre surprizele acestui sezon. 

Vicecampioana NBA pornește cu prima șansă, datorită experienței acumulate în urma participării la ultimele trei finale, dar și pentru că îl are în lot pe LeBron James, considerat cel mai bun jucător din ligă. Nevoită să schimbe aproape jumătate de echipă la jumătatea sezonului, Cavaliers încearcă să formeze un grup unit, competitiv, capabil să se califice din nou în finala campionatului. Ultimele rezultate au arătat progrese în jocul echipei lucru care nu poate decât să îl bucure pe Tyronn Lue. Antrenorul echipei din Ohio se bazează pe un lot bine construit, format din jucători precum LeBron James, Kevin Love, George Hill, Rodney Hood, JR Smith, Larry Nance Jr., Jeff Green sau Jordan Clarkson.

În schimb, Indiana Pacers a rămas în această vară fără cel mai bun jucător al ei, Paul George. Cu toate acestea, Nate McMillan a reușit să formeze un lot foarte bun și astfel, cu 48 de victorii și 34 de înfrângeri, echipa sa a terminat pe poziția a 5-a. Printre cei mai buni sportivi ai săi se găsesc Victor Oladipo (23.1 puncte, 5.2 recuperări, 4.3 pase decisive), Bojan Bogdanovic (14.3 puncte, 3.4 recuperări și 1.5 pase decisive) și Domantas Sabonis (11.6 puncte, 7.7 recuperări).

Este de urmărit dacă va reuși Indiana Pacers să continue șirul surprizelor sau Cleveland Cavaliers își va respecta statutul și va avansa în următoarea fază.

*foto: USA today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!