Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Nicolae Robu: "Vreți sport în Timișoara, finanțați-l!"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.08.2018

Foto: Opinia Timișoarei

Timișoara nu se confruntă cu cei mai buni ani la nivel de sport de performanță. Într-o declarație recent acordată, Nicolae Robu a dat de înțeles că nu va mai susține pentru mult timp baschetul, handbalul, rugby-ul și motociclismul, secții ale SCM Timișoara, iar bugetul clubului va fi drastic diminuat.

Confruntată cu probleme financiare pe tot parcursul anului 2018, SCM Timișoara va avea un buget redus drastic în 2019. Decizia îi aparține primarului Nicolae Robu, care a declarat că va reveni sarcina comunității locale să susțină sportul, din fonduri private.

„De la anul, și SCM va avea bani mai puțini, pentru că nu mai putem continua așa. Comunitatea timișoreană, dacă dorește sport, trebuie să-l susțină, nu mai putem să susținem sportul timișorean aproape exclusiv cu bani de la bugetul local. Dacă se desființează secții, se desființează, asta va fi opțiunea comunității, nu opțiunea mea, ca primar. Eu sunt un iubitor al sportului, am făcut de 6 ani nenumărate apeluri către comunitatea de afaceri să sprijine sportul, am alocat sume considerabile, uriașe, pot spune, de la bugetul local, dar nu mai putem continua așa”, a declarat, pentru tion.ro, primarul Nicolae Robu.

Declarația lui Robu vine la o lună după ce acesta a declarat că SCM Timișoara și-a depășit bugetul în 2017 cu 7-8 milioane de lei, venituri ce trebuiau acoperite din mediul privat nu de la bugetul public. Acesta afirmă că nu va mai suplimenta bugetul în 2018, dacă se va depăși suma de 20 de milioane de lei alocată.

„Dacă în orașul acesta nu participă nimeni în sprijinirea sportului, o să fac o analiză la SCM. Anul trecut m-am trezit că deși era vorba că 17 milioane lei se cheltuiesc pentru activitatea sportivă, s-au angajat la cheltuieli pe previziuni de 24-25 milioane, care contau pe venituri din mediul privat și care nu s-au realizat. A trebuit să facem o rectificare și plăți de la bugetul local, nu e nici aici un sac fără fund

„O să mergem până la 20 de milioane lei, dar cei care gestionează clubul trebuie să o facă rațional. Trebuie să atragă alți bani din mediul privat dacă doresc să facă mai mult decât se face a declarat Robu conform pressalert.ro

În altă ordine de idei Primăria Timișoara are de recuperat 35 de milioane de lei de la echipele pe care le-a finanțat înainte ca inspectorii Curții de Conturi se declare alocarea de fonduri ca fiind ilegală.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    ORIBIL!
    Robu acest meltean de 3 lei cu care urbea timisoreana se mandreste, de vreme ce s-au adunat sa-i incredinteze un nou mandat de edil sef, vrea din toata inima sa "inmormanteze" sportul timisorean. Stimabilul, in calitatea sa de edil nu a miscat un deget pentru o investitie necesara in infrastructura sportiva. Zero stadion si zero o noua sala moderna care sa faciliteze progresul sportului timisorean. Pe langa faptul ca din punct de vedere al infrastructurii Timisoare se poate aseza usor la coada municipiilor resedinta de judet mai nou asasinarea intregului sport pare sa fie pe lista acestui "mamut"!

    cu 5 ani în urmă (07.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!