Stiri Acvile

O bosniacă de 20 de ani a izbutit un double-double de senzație împotriva României

Paul Olar

Paul Olar
22.11.2015

Tânăra reprezentativă a Bosniei s-a dovedit a fi o nucă tare pentru România. Fetele noastre le-au învins cu emoții pe ex-iugoslave, scor 67-65. Încleștarea a avut loc sâmbătă seara, putând fi urmărită în direct la postul public de televiziune.

Gruparea antrenată de Miroslav Popov a început în notă pozitivă partida, bucurându-se la un moment dat de un avantaj de 14 lungimi. Totuși, Bosnia, cu tandemul Marica Gajic și Dragana Svitlica în prim plan, a forțat o revenire spectaculoasă.

Prima jucătoare amintită a izbutit chiar un double-double remarcabil, alcătuit din 15 puncte, 22 de recuperări și o pasă decisivă. Mai exact, pivotul de 1.90 m a contabilizat 7/18 din interiorul semicercului, respectiv 1/3 de la nivelul liniei de pedeapsă.

Referitor la recuperări, trebuie notat că 10 dintre acestea au venit de sub propriul panou. Totodată, Gajic a strâns o pasă decisivă, un capac și o intercepție, evoluând timp de 36 de minute.

De remarcat faptul că nicio altă baschetbalistă din disputa inaugurală a calificărilor nu a cules atâtea mingi de sub panou precum Marica. Ea este legitimată în Slovenia, dar va activa curând în WNBA, din moment ce a fost draftată de către Washington Mystics.

*Foto: Valentin Todea

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe speranta :

    Romania
    ...din pacate tinerele jucatoare romance nu beneficiaza de increderea antrenorilor, de a fi "exploatate" chiar si la o diferenta de 14 pct.
    In prima jumatate a meciului, tanara Gajic a gafat, ratand foarte mult,ceea ce nu a impiedicat-o sa primeasca, din partea antrenorului, suficiente minute pentru a confirma increderea acestuia.

    cu 8 ani în urmă (23.11.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!