Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

OFICIAL. FRB a publicat sancţiunile dictate împotriva arbitrilor Laszlo Bukureşti şi Alin Faur

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.05.2014

La câteva zile după dispunerea sancţiunilor împotriva oficialilor Laszlo Bukureşti şi Alin Faur, Federaţia Română de Baschet a publicat aceste informaţii pe site-ul propriu. Conform forului românesc, "U" Mobitelco a depus un memoriu după înfrângerea din meciul #1 al confruntării cu Sibiu, iar cei trei oficiali au fost sancţionaţi pentru arbitrajul slab care nu a viciat rezultatul final al jocului. Motivele principale pentru dispunerea acestor sancţioni nu au fost expuse detaliat.

In urma depunerii unui memoriu de catre clubul U-Mobitelco Cluj-Napoca dupa meciul 1 din sferturile de finala ale Play-Off-ului Ligii Nationale de Baschet Masculin, sezonul 2013-2014, disputat in data de 25 Aprilie 2014, intre CSU Atlassib Sibiu si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet a analizat si urmarit inregistrarea video a meciului si a hotarat :
Ca urmare a analizei video a jocului mai sus mentionat, s-au constatat mai multe greseli de arbitraj precum si nerespectarea zonelor de responsabilitati pe teren, lucru care a dus la un arbitraj slab cu erori de ambele parti. CCAB a decis urmatoarele sactiuni, tinand cont si de faptul ca erorile de arbitraj nu au viciat rezultatul final al jocului:

1. Arbitrul Laszlo Bukuresti - 8 etape suspendare (la aceasta suspendare, s-a tinut cont si de avertismentul primit in meciul de Cupa Romaniei, semifinala nr.2, dintre CSU Asesoft Ploiesti – CS Energia Rovinari, pentru arbitraj cu greseli de interpretare)

2. Arbitrul Alin Faur - 2 etape suspendare (la aceasta suspendare, s-a tinut cont si de avertismentul primit in meciul de Cupa Romaniei, semifinala nr.1, dintre CS Municipal Oradea  – BCM U Pitesti, pentru arbitraj cu greseli de interpretare)

3. Arbitrul Nicolae Dragos - avertisment (fiind la prima abatere)


De asemenea, a primit Avertisment si arbitrul Rasoga Serban, pentru arbitraj cu scapari in meciul 1 din sferturile de finala ale Play-Off-ului Ligii Nationale de Baschet Masculin, sezonul 2013-2014, disputat in data de 25 Aprilie 2014, intre BC Mures Tg Mures si BCM U Pitesti.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    Nu a influentat...
    "U" clar a pierdut pe mana ei acel prim joc! Dar la asa o diferenta de scor(2 pct) cea mai mica greseala conteaza asa ca RUSINE celor care nu vor un baschet disputat pe teren ci in culise !

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    si azi
    a fost un arbitraj jalnic!

    cu 9 ani în urmă (02.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!