Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Octavian Popa-Calotă împlineşte astăzi 33 de ani

Eduard Popa

Eduard Popa
22.11.2017

octavia popa calota

După şase etape din Liga Naţională de Baschet Masculin, topul celor mai buni marcatori este unul destul de sterp pentru staff ul naţionalei României.

Dacă în sezonul precedent Vlad Moldoveanu a terminat pe locul 8 în clasamentul marcatorilor din LNBM, cu 15,5 puncte pe întâlnire, în acest debut de sezon un singur român apare în top 20 marcatori din Liga Naţională. Acel român este Octavian Popa Calotă, care a adunat 13,5 puncte şi se află pe locul al 19-lea în clasament. „Kevin” le-a luat faţa lui Andrei Mandache (locul 23, 12,8 puncte pe meci) şi naturalizatului Giordan Watson (locul 25, 12,7 puncte).

Totodată, Calotă este şi cel mai bun pasator român din LNBM, cu 4,7 pase decisive pe meci, performanţă graţie căreia se află pe locul al şaptelea în clasamentul Ligii Naţionale.

Cu 13,5 puncte, 4,7 pase decisive şi 3,7 recuperări, „Kevin” se află în drum spre cea mai bună prestaţie a carierei în Liga Naţională, carieră începută în urmă cu 10 ani, în tricoul lui CSU Sibiu.

Mai mult, am avut plăcerea să îl urmăresc pe Calotă la EuroBasket 2017 în grupa de la Cluj-Napoca, turneu în care a fost unul dintre cei mai curajoşi baschetbalişti români şi în care a adunat 5,6 puncte, 2,2 rec şi 2 pase decisive pe meci.

În ciuda faptului că stilul său de joc are uneori tendinţa să exaspereze fanii prin faptul că se îndrăgosteşte de minge, „Kevin” are talentul necesar pentru a crea faze memorabile,  cum ar fi acel hesitation pe care i l-a administrat lui Chacho Rodriguez contra Spaniei sau no look pass-ul lăsat pentru Alex Olah contra Croaţiei.

Acestea fiind spuse, Octavian Popa-Calotă împlineşte astăzi vârsta de 33 de ani, dar de 2-3 ani încoace joacă poate cel mai bun baschet al carierei. „Age is just a number”, cum ar spune americanii.

La mulţi ani, Kevin!

*foto: facebook BC SCM Timişoara

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    Kevin
    La multi ani!😉

    cu 6 ani în urmă (22.11.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fan-atik :

    underdog for life
    La multi ani, extraterestrule!

    cu 6 ani în urmă (23.11.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    La mulți ani
    Ce să zic, eu credeam că ai vreo 40.

    cu 6 ani în urmă (23.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!