Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov, două victorii în amicale la Alba

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.09.2017

amical CSU Alba Iulia-Olimpia BrașovOlimpia Brașov a câștigat ambele dueluri amicale cu CSU Alba Iulia. Oaspetele s-au impus cu 71-62 în meciul de vineri, iar sâmbătă ecartul a fost mai mare, 83-56. Formația din Alba va începe săptămâna viitoare meciurile oficiale cu duelul din cupă, la Galați. Olimpicele sunt direct calificate la Final 8.

Primul meci dintre cele două formații s-a disputat vineri seară. Olimpia Brașov s-a impus cu 71-62 într-un duel care în urmă cu mai mult de un sezon era destul de tensionat. January, de la Alba, a fost cea mai bună marcatoare cu 20 de puncte. Pentru CSU au mai înscris: Fodor 16 puncte, Fleming 10, Cutaș 6. Lerma 6 și Omerbasic 4. Pesovic a înscris 17 puncte pentru oaspete. Au urmat-o Durrett 14, Irimia 13, Higgins 9, Morrissett 8, Kazlauskaite 5, Moraru 3 și Dănălache 2.

Tot brașovencele au controlat și meciul secund, iar antrenorul gazdelor a fost nemulțumit de lipsa de reacție din apărare. CSU Alba Iulia - Olimpia Brașov s-a încheiat 56-83, pe sferturi: 17-22, 16-25, 13-22, 10-14. January a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 16 puncte, urmată de Cutaș cu 11 puncte, Fodor 9, Lerma 7, Fleming 4, Omerbasic 4, Agache 3 și Fleșer 2. Pentru Olimpia au înscris: Durrett 18 puncte, Pesovic 16, Morrissette 13, Higgins 11, Irimia 10, Kazlauskaite 9, Dănălache 3 și Al as Hab 3. 

Gazdele au disputat patru partide amicale acasă în presezon, având alte două înfrângeri. Olimpia a ajuns la 7 meciuri de pregătire. Primele două le-a disputat imediat după reunire, pe terenul campioanei ACS Sepsi și s-au încheiat cu victorii ale gazdelor la peste 40 de puncte. A urmat Cupa Sirius înaintea vizitei la Alba Iulia.

Miercuri începe Cupa României și CSU Alba Iulia va juca în deplasare cu Phoenix Galați, cu returul programat pentru 30 septembrie. În prima etapă din campionat fosta vicecampioană se va deplasa la CSBT Alexandria (4 octomrbie).

Olimpia Brașov a beneficiat de retragerea Politehnicii Iași și este deja calificată la Final 8. Acesta se va desfășura în a doua jumătate a lunii februarie. Brașovencele încep campionatul cu o deplasare la Arad în 4 octombrie. 

Foto: Ziarul Unirea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!