Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov, protest la adresa FRB după suspendarea lui Handford

Eduard Popa

Eduard Popa
26.01.2018

olimpia brasov handford

Olimpia Brașov nu s-a putut baza în ultimul meci cu CSBT Alexandria pe jucătoarea Aliyyah Handford, suspendată după ce a primit descalificare în meciul contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, după un fault la fundașul Tunde Kilin.

În timp ce o critică pe jucătoarea lor pentru faultul comis, oficialii clubului Olimpia Brașov critică faptul că aceasta a fost eliminată și arată spre faptul că cei de la Sepsi Sic Sfântu Gheorghe sunt avantajați de către FRB.

Comunicatul trimis de Olimpia Brașov în cele ce urmează:

1.            Suntem total de acord ca actele de violenta nu au ce cauta pe terenurile unde au loc manifestari sportive;

2.            Jucatoarea Handford a gresit si regreta gestul comis. In punctul de vedere trimis Federatiei jucatoarea a recunoscut greseala si si-a cerut scuze;

3.            Asemenea faze se intalnesc in toate campionatele din lume( in cele doua exemple video avem o situatie mai dura chiar in acelasi joc de la Sfantu Gheorghe, cand jucatoarea Kilin a fost cea care a faultat,tot ea fiind cea care faulteaza si in partida de la Alexandria );

4.            Noi ne dorim sa fim tratati egali in decizii, nu preferential cum sunt tratati cei de la Sepsi SIC Sfantu Gheorghe, cand in meciul dintre CSBT Alexandria si Sepsi SIC, jucatoarea Tunde Kilin pentru un gest mai urat, mai violent, a fost sanctionata de acelasi arbitru cu fault tehnic, iar in meciul din 20.01.2018 acelasi arbitru o descalifica pe jucatoarea noastra;

5.            Jucatoarea Handford va achita suma de 800 de euro ( care reprezinata aproape salariul ei lunar) cu care a fost amendata, dar consideram ca este total eronata aceasta sanctiune. Pentru acest aspect ne rezervam dreptul de a actiona in instanta membri Comisiei de Disciplina;

6.            Nu stim cum a fost stabilita aceasta suma, dar comparativ cu Decizia Comisiei de Disciplina in cazul Riley-Pratt din 26 octombrie 2017, unde incidentele au fost incomparabil  mai grave, nu consideram normal ca penalizarea jucatoarei sa fie mai mare sau egala ca cea din situatia Riley-Pratt.

7.            Totodata nu intelegem de ce toate solicitarile celor de Sepsi SIC Sfantu Gheorghe sunt aprobate de catre Federatia Romana de Baschet (vezi solicitarea scrisa in care au cerut ca doar ei sa aiba dreptul sa aiba 6 jucatoare straine pe foaie, restul cluburilor ce participam in Cupa Europei Centrale (competitie europeana recunoscuta de FIBA) avem voie doar 5 jucatoare straine), astfel s-a creat un avantaj major in disputa cu celelalte 8 cluburi din campionat. In decizia Biroului Federal din 16.03.2017 la “punctul 1 lit b” s-a luat decizia ca: “echipele care participa in cupele europene au dreptul sa inscrie pe foaie, tot sezonul, 6 jucatoare straine (3 noneuropene si 3 europene)

800 de euro a fost amenda primită de către Handford din partea FRB. Aceeași amendă a primit și De Angelo Riley, după conflictul avut în turul acestui sezon cu colegul său, Monyea Pratt. Acesta din urmă a primit o penalizare de 500 de euro.

Cele două gesturi pentru care Handford, respectiv Pratt și Riley au fost amendați, în următoarele două video:

*foto: Sport Pictures

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Vorbe goale!
    Si care sunt acele gesturi facute de Kilin ?Tratament preferential? Sunteti ridicoli? Poate va ganditi la finala de sezonul trecut, sau la cam toate meciurile in care suntem furati de arbitri cu 10-20 de puncte, inclusiv la ultimul meci cu Brasov, sa nu vorbim de interventiile animalice ale lui Irimia trecute cu vederea de arbitri.

    cu 6 ani în urmă (26.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Domnule Calancea,fiti mult mai serios si mai sportiv.In loc sa aparati eleva D-voastra,mai bine educati-o ca sa nu se repeta asemenea gesturi dure,nesportive !!Altminteri pacat pt.Handford,fiind o jucatoare buna,dar trebuie sa suporte consecintele.

    cu 6 ani în urmă (28.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!