Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov trece de CSM Satu Mare după ce a condus tot meciul

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.01.2018

Olimpia Brașov a produs surpriza etapei a 15-a din LNBF, învingând ocupanta locului secund, CSM Satu Mare. Brașovencele erau pe 6 înaintea rundei, dar aveau și un meci în minus. Gazdele au condus tot meciul și s-au impus la final cu 70-62, pe sferturi: 20-6, 17-18, 11-18 și 22-20.

Olimpia a condus cu un avans maxim de 16 puncte, dar sătmărencele s-au apropiat în mai multe rânduri la patru lungimi. Brașovencele au trecut peste momentele slabe din atac și s-au desprins de fiecare dată după revenirile oaspetelor. Sătmărencele au avut procentaje foarte slabe, marcând doar 25 de coșuri din acțiune din 73 de aruncări (34%). Alb-albastrele au avut 42% reușite din acțiune (24 din 56).

Olimpia a început partida în formula Pesovic, Al Ash Hab, Irimia, Handford și Higgins. La CSM au intrat în primul 5: Green, Sfîrlea, Mandache, Miller și Solopova. Au fost multe greșeli de ambele părți în prima jumătate a sfertului unu. Dar brașovencele au pus probleme cu presingul avansat și apărarea în zonă, astfel că au reușit câteva intercepții și au marcat primele 8 puncte ale partidei, prin Handford, Pesovic și Al Ash Hab. Oaspetele au avut nevoie de mai mult de patru minute pentru a marca primul coș, prin Miller, după o recuperare ofensivă a Solopovei. Irimia și Handford au dus diferența la două cifre, iar Higgins a marcat ultimele două coșuri ale sfertului. La prima pauză scorul a fost 20-6. Olimpia avea 53% reușite din acțiune, cu 7 coșuri de două puncte și 6 din 6 la linia de fault. Sătmărencele au marcat 15% din acțiune, 3 coșuri din 20 de încercări.

Solopova a reușit prima triplă a partidei în debutul sfertului secund și Harrison înscria pe contră pentru 20-11. Gazdele s-au dus la 25-11, dar au avut aproape trei minute fără coș. În acest timp CSM a avut un run de 9 puncte și s-a apropiat la cinci lungimi, 25-20 în minutul 16. A ieșit la rampă căpitanul gazdelor. Pesovic a înscris 10 puncte la rând într-un minut și jumătate și și-a distanțat echipa la 35-20. Au fost și câteva momente de întrerupere, când arbitra Amalia Marchiș a luat tastatura de la tabelă pentru a pune lucrurile în ordine, după ce au fost neconcordanțe cu foaia oficială. Baltic a înscris ultimul coș al sfertului secund după ce gazdele nu s-au înțeles la ieșirea din blocaj. La jumătatea partidei scorul a fost 37-24, cu brașovencele având 13 puncte în urma greșelilor adverse.

Solopova și Irimia au înscris primele coșuri după revenirea de la vestiare. Au urmat multe greșeli din partea gazdelor, iar sătmărencele s-au apropiat la 39-33. Brașovencele nu au găsit drumul spre coș timp de patru minute, Mandache a marcat cinci puncte la rând și ecartul era de patru lungimi, 44-40. Handford a înscris din apropierea inelului și a stabilit scorul la ultima pauză, 48-42.

Mandache a strâns, din nou, diferența la 4 lungimi, dar Pesovic a răspuns cu o triplă. Solopova a fost sancționată cu tehnic, dar gazdele au ratat libera și au comis turnover de 24 de secunde la posesia suplimentară. Diferența a crescut la 14 lungimi după reușitele lui Handford, Higgins și tripla cu panoul marcată de Pesovic, scor 60-46. Ecartul s-a mărit la 16 puncte și CSMS Satu Mare a pierdut-o în ultimele trei minute pe Solopova, accidentată la gleznă. Miller și Harrison și-au adus echipa la zece lungimi, iar Irimia marca ambele libere. A urmat câte o liberă transformată de Miller și Irimia. Mandache a scuturat plasa de după semicerc și oaspetele se apropiau la 9 puncte. Gazdele au ratat din nou de la linia de fault și Harrison a strâns ecartul la șapte lungimi. Olimpia a lungit atacurile pe final, iar Miller a ieșit cu cinci faulturi în ultimele secunde. Handford a mai înscris o liberă pe final și Olimpia Brașov s-a impus cu 70-62.

A fost a 7-a victorie în campionat pentru elevele lui Dan Calancea și a 4-a înfrângere pentru formația condusă de Marius Dobă. Gazdele au făcut diferența cu cele 17 libere înscrise, din 23, față de 5 din 13 cât au avut oaspetele. Brașovencele au marcat 19 coșuri din interiorul semicercului, față de 18. În schimb, sătmărencele au avut două reușite în plus de la distanță, 7-5. Olimpia a avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune (42% față de 34%),  dar sătmărencele nu au strălucit nici la linia de fault unde au fost în aceeași notă, cu 38% reușite. 2-22 a fost scorul la punctele înscrise de rezerve.

Aliyyah Handford a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări și 4 pase decisive. Pentru gazde s-au mai remarcat Pesovic cu 20 de puncte (4x3), 6 recuperări și 5 pase decisive, respectiv Irimia cu 17 puncte. Higgins a contribuit cu 8 puncte și 13 recuperări.

Taneisha Harrison a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 20 de puncte, plus 8 recuperări și 3 pase decisive. Pentru CSM s-au mai remarcat Mandache cu 15 puncte (3x3) și 7 recuperări, Solopova cu 12 puncte și Miller cu 10 puncte și 7 recuperări.

Pentru brașovence urmează o deplasare pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, în timp ce sătmărencele vor sta în următoarea etapă. 

*foto: captură FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!