Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și ACSBT Alexandria deschid a doua fază a campionatului

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.03.2018

Liga Națională de baschet feminin se reia după mai mult de o lună de pauză, cu turneul 1 al grupei 1-5. Partida dintre Olimpia CSU Brașov și ACSBT Alexandria deschide a doua fază a campionatului, vineri, de la ora 17.

Formația brașoveană găzduiește un al doilea turneu la rând, după ce săptămâna trecută a organizat Final 4-ul Ligii Europei Centrale. Olimpia CSU întâlnește în primul meci echipa care va găzdui al doilea turneu al primei grupe valorice, ACSBT Alexandria.

Pentru teleormănence este primul meci oficial după sfertul din Cupa României, din 23 februarie. Atunci echipa lui Mădălin Piperea era învinsă cu 61-55 de FCC ICIM Arad. ACSBT Alexandria a revenit în joc după ce a fost condusă la 25 de puncte și a dat emoții pe final adversarelor. Teleormănencele au încheiat prima fază a campionatului cu trei înfrângeri în deplasare, la Arad, Brașov și Satu Mare. Dacă în primele două meciuri diferențele au fost de 3 și 4 puncte, în ultimul meci din sezonul regulat ACSBT a trimis forțat prelungirile după ce a revenit de la -20. Victoria le-a revenit sătmărencelor la 10 lungimi.

Olimpia CSU Brașov a avut evoluții oscilante în ultima vreme. În campionat a obținut rezultate importante, dar a și pierdut cu Universitatea Cluj în penultima etapă a sezonului regulat, după ce nu au marcat în ultimele patru minute și au risipit un avans de 9 puncte. Brașovencele au câștigat la Timișoara în ultima etapă, la o diferență de trei puncte, dar au cedat cu 62-71 duelul din cupă cu aceeași formație. Elevele lui Dan Calancea au jucat weekend-ul trecut la Final 4-ul Ligii Europei Centrale. Acestea au pierdut cu 68-83 duelul din semifinale cu Pharmaserv Marburg, iar în finala mică s-au impus cu 72-55 cu CSU Alba Iulia.

Duelul de vineri va fi al 20-lea din competițiile interne între Olimpia CSU Brașov și ACSBT Alexandria. Scorul este favorabil teleormănencelor, 11-8. De menționat că în ultimele patru partide victoria a revenit de fiecare dată echipei gazdă. Ultimul succes în deplasare a fost cel înregistrat de brașovence în decembrie 2015, 69-57, dar atunci CSBT Alexandria juca „acasă” la Craiova. Ultima victorie obținută de elevele lui Mădălin Piperea la Brașov este cea din 2013, cu 65-54.

În acest sezon au fost două partide încheiate la 1 și 4 puncte. Carla Bartee a păstrat cele două puncte la Alexandria în luna octombrie. Americanca a înscris în ultima secundă o aruncare de trei puncte și a oferit victoria gazdelor cu 72-71. Returul a avut o desfășurare diferită. Teleormănencele au condus la un ecart de 19 puncte, dar Olimpia CSU a revenit și s-a impus la final cu 74-70, în condițiile în care coșghetera Handford era suspendată. Acel meci a fost amânat de la finalul lunii decembrie și s-a disputat în 24 ianuarie.

Formația brașoveană a efectuat un transfer față de ultimul duel direct, aducând-o pe Ana Radovic de la CSU Alba Iulia. Teleormănencele au rămas în aceeași formulă de la începutul sezonului. Cele două formații au al treilea și al patrulea atac în prima fază. ACSBT Alexandria a înscris 74.38 puncte/meci, iar brașovencele au 74.25.

Cele două echipe sunt vecine de clasament la startul fazei a doua a campionatului. Olimpia CSU Brașov a încheiat pe trei prima fază, cu 25 de puncte și un bilanț de 9 victorii și 7 înfrângeri. ACSBT Alexandria este pe 4 cu 24 de puncte (8/8). Brașovencele au 4 victorii și 4 înfrângeri pe propriul teren în această ediție a Ligii Naționale, în timp ce teleormănencele au o singură victorie în deplasare și 7 înfrângeri.

Va fi un meci interesant și prin prisma duelurilor individuale. Fundașii celor două echipe, Amukamara și Handford, sunt în primele trei marcatoare ale campionatului. Nigerianca de la Alexandria are o medie de 21.44 puncte în 16 meciuri, iar americanca de la Brașov are 20 de puncte/meci în 15 partide. De asemenea, pe teren vor fi jucătoarele cu cele mai multe recuperări în această ediție de campionat. Higgins e lider în această statistică cu 213 mingi prinse la panou în 16 partide (13.31/meci), urmată de Bartee cu 177 (11.06). Cele două americance au și cele mai multe double-double-uri. Higgins conduce în acest clasament cu 11, iar Bartee are 8.

Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și ACSBT Alexandria se joacă vineri, de la ora 17, la sala D.P. Colibași. Partida va fi transmisă în direct pe FRB TV aici. Pentru teleormănence este singurul meci la acest turneu, în timp ce brașovencele joacă și sâmbătă, cu CSM Satu Mare.

*foto: Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!