Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ousmane Barro este ultima achiziție a lui BCM U Pitești

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.10.2013

Ousmane Barro este ultima achiziție a echipei BCM U Pitești. Fostul pivot al lui BC Mureș a semnat un contract cu noua echipă a lui Hristu Șapera. El devine cel de-al 6-lea jucător străin din lotul argeșenilor.

Senegalezul a petrecut a doua parte a sezonului competițional 2012/13 în Liga Națională, ajungând în finala campionatului alături de BC Mureș. El măsoară 2.08 metri, are 29 de ani și evoluează pe poziția 5.

În 25 de meciuri disputate în sezonul precedent, Barro a avut medii de 9.0 puncte, 6.3 recuperări, 0.9 pase decisive, 0.6 intercepții și 1.2 capace cu 2.0 posesii pierdute în 24:36 minute pentru un coeficient de 13.0 la eficiență.

De notat că Barro a fost în contact cu tunisienii de la Club Africain Tunis, fosta echipă a lui Dragan Petricevic, însă cele două părți nu au ajuns la un acord. El este un jucător foarte potent din punct de vedere fizic, dar în aceeași măsură dispune de un IQ baschetbalistic ridicat pentru poziția pe care evoluează. De blocajele ca la carte pe care acest juător le face vor beneficia jucători precum, Pankracije Barac sau Ken Tutt.

BCM U Pitești are programat primul joc oficial în sezonul 2013/14 pe data de 4 octombrie, în compania lui BC Timișoara. Meciul contează pentru runda inauguală a Ligii Naționale.

Legitimarea lui Barro este o simplă formalitate, actele jucătorului fiind la federație întrucât ultima dată a jucat în România. Astfel, senegalezul ar putea debuta încă din prima etapă. Rămâne de văzut în ce condiție fizică se află și cât timp va dura procesul de integrare.

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    Baro
    Pana la urma de ce a renuntat Muresul la aproape toata echipa? pe ce considerent? sunt doar curios.....

    cu 10 ani în urmă (01.10.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      renuntari
      BC Mures practic a renuntat doar la Navicas si Ceskovic. La Ceskovic s-a renuntat pentru ca antrenorul nu era multumit deplin de el, avea unele apucaturi egoiste. In locul lui Navickas se pare s-a dorit legitimarea lui Josh Jackson dar nu s-a reusit si a ajuns doar Mitchell. Barro a renuntat la prelungirea contractului, era in discutii cu clubul tunisian, apoi in tratative in liga 2 francez, dar nu a obtinut viza, ajungand astfel la Pitesti. Iar Cuic a declarat de mai multe ori ca vrea sa-si finalizeze cariera acasa, la Cluj.

      cu 10 ani în urmă (01.10.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      Ceskovic
      Mie personal imi place f mult Ceskovic, l-as fi pastrat in locul lui Mitchell insa probabil a avut Sekulovic motivele lui si cum pana acum a demostrat ca a luat decizii corecte trebuie mers pe mana lui

      cu 10 ani în urmă (01.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Oricine l-ar fi pastrat ca al 7-lea strain, dar problema e financiara. Nu prea poti in Romania sa tii un jucator de genu ala ca a 5-a roata la caruta. Mitchell sa fim seriosi ca e un back-up...in conditiile in care toti jucatorii vor fi valizi are sanse mici sa face schimb cu Martinic, cum facea Ceskovic cu Navickas.

      cu 10 ani în urmă (02.10.2013)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Ca al 6-lea ca sintem in Romania:D

      cu 10 ani în urmă (02.10.2013)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pai e simplu...Barro nu era de nivelul Muresului de anul trecut. Ceskovic a fost foarte bun, dar probleme multe fizice si aducerea lui Martinic in locul lui e pe undeva normala. Acuma Cuic cred si-a dorit el schimbarea, e un tip cu decizii dubioase...ma indoiesc ca ei au renuntat la el.

    Cat despre Navickas faptul ca l-au inlocui cu altul nu e relevant dat fiind ca era al 7-lea strain. Chiar n-au schimbat mult, ci s-au intarit semnificativ cel putin pe foaie. In afara de Cuic, nucleul de baza a ramas. Paltinisanu, Jucan, Ciric, Peciukas is juctaori importanti ramasi acolo...plus Mladenovic care e o revenire

    cu 10 ani în urmă (01.10.2013) Raspunde
  • tzontzolino :

    strategie
    E si asta o strategie buna a Pitestiului. Astepti baietii sa nu se inteleaga in oferte si sa ii prinzi fara echipa. Si decat sa nu joace aleg acolo o echipa decenta- Pitesti. Asa a facut si cu Barac, asa a facut si cu Barro. Si uite cum Pitesti din echipa doar cu romani a adunat totusi jucatori bunicei. Mures a dat dovada de slabiciune dupa suspendarea lui Barro!

    cu 10 ani în urmă (01.10.2013)
    • YMCA Tiger:

      Barro
      da mai ales in meciul in care a fost suspendat, in care au castigat cu 30 de puncte :))

      oricum o achizitie foarte buna pentru Pitesti e un jucator care munceste foarte mult si cred ca este cu cateva clase peste Kinloch

      cu 10 ani în urmă (02.10.2013)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Pitesti!
    Da ,acum e echipa de PO!....CU SIGURANTA!
    Barro e un jucator bun defensiv si un bun recuperator!...un plus clar pentru Pitesti!

    cu 10 ani în urmă (02.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!