Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ousmane Barro, interes din partea a două echipe din LNBM, Grupa Valorică A (Surse)

Andrei Ilie

Andrei Ilie
22.12.2018

Pivotul senegalez, Ousmane Barro, unul dintre cei mai longevivi jucători străini care au evoluat în LNBM (aproape 6 ani) a părăsit în această vară România după ce s-a transferat la formația bulgară, Rilski Sportist. Barro a jucat însă doar în 10 partide pentru Rilski, 4 în campionat și 6 în Europe Cup.

Total Baschet a anunțat însă în urmă cu 6 zile faptul că Rilski Sportist a renunțat la serviciile pivotului senegalez, așadar Ousmane Barro este liber de contract în acest moment, iar conform surselor Total Baschet, două dintre formațiile aflate în grupa valorică A, SCM U Craiova și Dinamo Știința București și-au manifestat interesul în aducerea sa înapoi în Liga Națională de Baschet Masculin. 

După despărțirea de Rilski Sportist, Ousmane Barro a fost nevoit să se întoarcă în Senegal deoarece bulgarii de la Rilski nu i-au prelungit viza, astfel unul din motivele pentru care cele două cluburi încă sunt reticente în aducerea pivotului senegalez îl reprezintă plata drumului acestuia din Senegal până în România.

Ousmane Barro a evoluat în 210 partide în LNBM, 21 în Cupa României și unul în SuperCupă. A strâns medii de 10.8 puncte, 7.1 recuperări, 1.1 pase decisive pentru 15.6 la eficiență.

În cei aproape 6 ani petrecuți în România, Ousmane Barro a câștigat campionatul alături de U-BT Cluj Napoca în 2017, Cupa României în 2017 și 2018 și SuperCupa în 2016. De asemenea, a devenit vicecampion al României în două rânduri alături de BC Mureș.

*foto: Cristian Cosma Photography

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nothx :

    Dinamo
    Din ce știam eu Dinamo este interesată.

    cu 5 ani în urmă (22.12.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Ouzzy Barro
    RESPECT!

    cu 5 ani în urmă (23.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!