Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ousmane Barro revine la BC Mureş Târgu-Mureş

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
27.06.2014

Barro

Ousmane Barro a ajuns la un acord cu echipa BC Mureş Târgu-Mureş, pentru ediţia 2014/2015 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Pivotul senegalez revine astfel în "Junglă", după un sezon petrecut alături de BCM U Piteşti. Aşadar, piteşenii se despart de cel mai eficient jucător din ediţia precedentă de campionat. Alături de formaţia sa, Barro a terminat sezonul precedent pe poziţia a şasea a clasamentului.

În 30 de meciuri de campionat, Barro a înregistrat medii de 11.6 puncte, 8.5 recuperări, 0.6 pase decisive, 1.1 intercepţii, 1.3 capace și 2.2 posesii pierdute, pentru 16.5 la eficiență în 27:32 minute pe meci. El a avut procentaje de 57.9% la aruncările de două puncte, respectiv 69.3% la linia de pedeapsă. Jucătorul născut la Dakar a avut prestaţii excelente în cele patru partide disputate de BCM U în play-off, în compania celor de la BC Mureş. El a adunat medii de 14.3 puncte, 12.3 recuperări, un capac și o posesie pierdute, pentru 21.3 la eficiență în 34:06 minute.

De notat că cea mai bună evoluţie a lui Barro din sezonul precedent s-a consemnat în victoria de pe teren propriu, contra lui BC Timba Timişoara, scor 104-64. Atunci, el a terminat meciul cu 18 puncte (8/8 - 2 pcte, 2/2 - libere), 8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepţie, 3 capace şi 3 posesii pierdute, pentru 29 la eficienţă.

În Cupa României, acolo unde echipa lui Hristu Şapera s-a calificat în Final 4, 'Uzi'  a avut medii de 7.5 puncte, 5 recuperări, 1.5 pase decisive, o intercepţie, 1.3 capace şi 1.8 posesii pierdute, pentru 10.3 la eficienţă. 

În cariera sa, pivotul african a mai evoluat pentru Górnik Wałbrzych (Polonia), Szolnok Olaj (Ungaria), Zob Ahan Isfahan (Iran), JL Bourg-en-Bresse (Franța, Liga a 2-a), Orléans Loiret Basket (Franța, prima ligă) şi Link Tochigi Brex (Japonia).

15 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Barro
    Intr-un fel ma bucura revenirea lui Barro pe de alta parte sint putin trist fiindca va pleca Sasha. Oricum lotul care se prefigureaza pare unul destul de echilibrat desi la prima vedere s-ar putea spune ca sezonul trecut a fost un lot mai valoros Hai BC MURES!

    cu 9 ani în urmă (27.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    Mladenovic
    Poate vine la Oradea. Ar fi o mutare excelenta pentru noi.

    cu 9 ani în urmă (27.06.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      da
      e un jucator care si l-ar dori orice echipa din tara

      cu 9 ani în urmă (27.06.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Sasha
    Din cite am auzit eu s-ar putea sa mearga la Steaua impreuna cu Martinic (doar zvonuri)

    cu 9 ani în urmă (27.06.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    previziuni
    O echipa care incepe cu Sinadinovic-Ceskovic-Peciukas-Ivanovici-Barro va fi foarte greu de invins. Se pare ca si-au intarit si banca. Cred ca Lazar, Capusan, Corpodean si noul american vor fi permanent in rotatie. Cred ca pentru Andrei va fi ultima sansa ca sa-si arate adevarata lui valoare. Este un jucator care isi gaseste cu greu locul in echipa dar din cate vad la Mures va fi un colectiv extrem de bun.

    cu 9 ani în urmă (27.06.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      ...
      Ar fi ideal sa fie acest prin 5 la Mures pentru ca am castiga cu 20 - 0 pentru nefolosirea unui jucator roman :). Asta normal daca ramane in vigoare regula actuala.

      cu 9 ani în urmă (27.06.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      ts_cata
      se pare ca-ti cam plac victoriile la masa verde

      cu 9 ani în urmă (27.06.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș szabi9246:

      gresit
      daca asta o sa fie cinciul de baza,atunci nu o sa pierdem nici un meci cu 20-0....din cate am inteles,regula cu un jucator Roman permanent pe teren,este stearsa deja(sau va fi stearsa)

      cu 9 ani în urmă (28.06.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș szabi9246:

      @ts_cata
      scuze....n-am apucat sa citesc ultima ta propozitie :))

      cu 9 ani în urmă (28.06.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    steaua
    Se pare ca Stanescu a reusit sa convinga Exim-ul sa bage mana adanc in buzunar. Din pacate e si buzunarul nostru pt ca e banca care apartine statului. Nu am nimic cu Banca Transilvania pt ca e banca privata dar cand o banca de stat sponsorizeaza cu bani multi o echipa ma deranjeaza. Nu conteaza ca e Steaua sau ca e Mediasul (sponsorizata de o Distrigaz)ideea e ca sunt firme de stat care sponsorizeaza cluburi private ceea ce nu e normal. Daca tot vor sa sustina sportul sa sponsorizeze loturi nationale nu echipe de club. Stiu ca vor fi multi care nu sunt de acord cu cele spuse de mine dar mie nu mi se pare normal.

    cu 9 ani în urmă (27.06.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin:

      trist
      asta zic si eu de vreo 5 ani... in america asta se numeste concurenta neloiala. (nu uitati de energia rovinari!)

      cu 9 ani în urmă (27.06.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    sponsorizari de la stat
    Sa nu facem pe mironisitele - toate echipele sunt sustinute cu bani multi de la bugetele locale! Primariile platesc sume foarte mari atat la baschet, dar mai ales la fotbal si cred ca nu este cazul sa fie asa.

    cu 9 ani în urmă (27.06.2014)
    • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 stg:

      sponsorizari de la stat
      si-apoi cand vin alegeri la federatie ... sau mai stiu eu ce ... numa sa te gandesti sa votezi altfel de cum ti s-a ordonat ca ti-ai piert' bugetu pe anu viitor ... :)

      cu 9 ani în urmă (28.06.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    tema interesanta
    Tema interesanta vad ca si-su gasit unii, care uita ca echipa favorita se cheama CSM - Club Sportiv Municipal. Oare din ce bani (partial) este sustinuta o astfel de echipa ? :)

    cu 9 ani în urmă (28.06.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @magyari
    Cred ca la mine te referi si o sa-ti raspund. Consiliile locale si primariile isi fac bugetul din taxele si impozitele locale. E normal ca o parte din acesti bani sa se intoarca la comunitate iar sustinerea sportului este una dintre modalitati. Nu spun ca sunt intrutotul de acord cu finantarea din bugetele locale dar din pacate la noi firmele private din tara nu au o forta financiara deosebita sa poata sustine sportul. Oricum bugetul local asigura doar banii pt cazare, masa si pune la dispozitie sala. Nu asigura fond de salarii, cel care faca diferenta.
    Acum sa revenim la Steaua. In urma fuziunii cu CSM Bucuresti a obtinut finantare de la bugetul Bucurestiului, ceea ce normal, fiind singura echipa de baschet din Bucuresti in Liga. Cand vorbim insa de banii de la Exim, aici e alta poveste, pt ca acolo sunt banii de la bugetul de stat la care contribui si eu si tu si toti cetatenii din tara. Nu mi se pare normal ca din banii adunati de la Oradea, Cluj, Timisoara etc sa se sustina baschetul de la Steaua. Asa cum am spus e buget de stat si consider normal sa sustina o echipa nationala nu un club privat.
    Asa ca nu putem compara cele 2 situatii : Oradea este clubul municipalitatii si e sustinut din bugetul local pe cand Steaua e un club privat sustinut de bani din bugetul de stat.

    cu 9 ani în urmă (30.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!