Stiri

Pavel Marinov şi Martin Paasoja, decisivi în preliminariile pentru World Cup 2019

Eduard Popa

Eduard Popa
28.11.2017

pavel marinov steaua bulgaria

Patru dintre baschetbaliştii stranieri din Liga Naţională de Baschet Masculin au evoluat pentru echipele lor naţionale în a doua etapă a preliminariilor World Cup 2019.

Astfel, Pavel Marinov a impresionat pentru Bulgaria în victoria obţinută în Islanda, scor 77-74. Extrema Stelei a jucat 26 de minute, timp în care a strâns 18 pct. Marinov a reușit 5/11 din acţiune, cu 1/2 de la trei puncte şi 7/10 la aruncările libere. Pavel a mai adunat 2 recuperări şi 2 pase decisive. În urma acestui rezultat, Bulgaria are 1-1 la general, la fel ca Finlanda, în timp ce liderul Grupei F este Cehia (2-0), iar Islanda are 0-2. De altfel, finlandezul Matti Nuutinen, de la BCM U Piteşti, a reuşit 5 pct şi 2 recuperări în 20 de minute de joc, în partida în care Finlanda a pierdut pe teren propriu cu Cehia, scor 64-56.

Estonia a trecut de Marea Britanie, scor 73-70. Martin Paasoja a fost cel mai bun marcator al balticilor, cu 15 pct. Jucătorul Craiovei a stat pe teren 18 minute, timp în care a avut 4/5 din acţiune, 7/8 de la linia de pedeapsă şi a mai strâns 6 recuperări. Paasoja a avut +20 la eficienţă.

Duminică seara jucătorul lui U-BT Cluj-Napoca, Zeljko Sakic, a reuşit 10 pct şi 9 recuperări în 32 de minute pentru Croaţia, în partida pierdută pe teren propriu în compania Italiei, scor 80-64.

Jonathan Person, de la BC Mureş, a fost pe foaia de joc la Suedia-Letonia, dar nu a prins niciun minut în înfrângerea scandinavilor, scor 82-73.

Reamintim că România a repurtat o victorie cu Olanda, scor 75-68, şi o înfrângere cu Italia (75-70) în primele două meciuri din aceste preliminarii.

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!