Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Petricevic revine la Timișoara cu o victorie previzibilă.

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
07.12.2013

Într-un joc contând pentru etapa a XI-a din Liga Națională, echipa€”oaspete” BC Timișoara și-a învins concitadina Timba într-o partidă fără istoric. În absenţa lui Panic, accidentat,Dragan Petricevic  i-a introdus în primul cinci pe Dragoş Andrei, Zlatko Jovanovic, Jason Conley, Flavius Lăpuşte şi Aleksandar Radulovic. De partea cealaltă, Bogdan Murărescu a optat să înceapă jocul cu Florin Popa, Petru Czmor, Alin Andries, Daniel Patru și, singurul străin din lot, John Florveus.

Aşa cum o face de fiecare dată, Timba a început bine meciul și chiar a condus în câteva rânduri, însă schemele ofensive ale rivalilor le-au dat serios de furcă. BC Timișoara se instalează la conducere și aproape pe nesimțite încep să se distanțeze. Petricevic este decis să își ruleze tot lotul, astfel c a îl introduce pe Zoran Milencovici, care reușește imediat un coș de 3 puncte.

Prima parte a disputei este și momentul în care galeria alb-violetă a echipei de fotbal își face simțită prezența în sală, și după ce scandează numele lui Petricevic pentru câteva minute alege să părăsească sala, arătând totală lipsă de interes pentru joc.

Sfertul doi păstrează caracteristicile începutului de meci, cu o apărare destul de bună a Timbei și o replică prin coșuri de la distanță și pătrunderi individuale din partea “leilor”. Florveus și Popa de la Timba își mențin echipa în  “carţi”, iar Conley face un meci foarte bun pentru BC Timișoara.

De la jumătatea sfertului doi, jocul “urşilor” începe  să sufere, ceea ce permite rivalilor să îşi construiască un avans consistent, BC Timișoara având și momente în care a evoluat pentru spectacol. Scorul pauzei: 35-50.

Cel de-al treilea sfert începe cu o echipă a Timbei decisă se lupte, dar erorile și lipsa de experiență permit “leilor” puncte facile . Cu excepţia lui Popa şi Florveus, restul echipei pare anesteziată. Diferența de scor în creștere îi permite lui Petricevic să introducă în luptă  “garda tânără” dornică de afirmare: Filip, Petrişor, Milencovici, Covaciu și Toth. Pe final, cei cinci sunt chiar și în același timp pe parchet. Covaciu a fost la debutul în Liga Națională și a reușit să se remarce pe foaia oficială cu 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Şi la Timba s-a înregistrat un debut, cel al lui Ovidiu Udrea, care a prins un minut de joc. 

Scorul final a fost 60-92 într-un meci în care cei mai câștigați au fost jucătorii tineri care au avut încă o șansă de a acumula experiență și de a fi aplaudați de public.

De la Timba s-au remarcat Florveus cu 21 de puncte și 14 recuperări și Popa cu 16 puncte. Interesant este faptul că procentajul la aruncările de 3 puncte a fost superior “urşilor”, știut  fiind că BC Timişoara sub comanda lui Costescu era o specialistă a coșurilor de la distanță.

“Leii” au fost din nou conduși excepțional de Jovanovic, care a marcat 22 de puncte și a avut 6 pase decisive, urmat de Radulovic cu 18 puncte și 11 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!