Stiri Cupa României Feminin

Phoenix Constanța, singura echipă din grupa B care a eliminat un adversar din prima grupă valorică

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.09.2018

CS Phoenix Constanța a câștigat cu 144-132 dubla cu Universitatea Cluj-Napoca, din primul tur al Cupei României. Constănțencele fac parte din grupa a doua valorică în campionat, în timp ce clujencele sunt în prima grupă și au dreptul să folosească o non-europeană în plus. Phoenix s-a impus cu 67-59 la retur, pe sferturi: 19-12, 12-12, 19-23 și 17-12. Oaspetele au condus doar o dată, la un punct.

Returul pleca de la +4 pentru constănțence, după ce au câștigat cu 77-73 la Cluj-Napoca. Predrag Stanojcic a început partida cu Cristiana Cutaș, Bianca Fota, Teodora Armanu, Ecaterina Armanu și Chelsea Douglas. Antrenorul Universității, Carmin Popa, a avut-o la dispoziție pentru acest meci și pe a doua americancă, Rishonda Napier, care nu a jucat în meciul tur. Alături de aceasta, au fost în 5-ul de start al clujencelor Irina Părău, Nicolett Orban, Arlesia Morse și Paula Cenean.

E. Armanu a deschis scorul pentru gazde, iar Morse a înscris prima triplă, pentru 2-3. Phoenix a reușit un run de 9 puncte prin care s-a distanțat la 15-5 în minutul 6. Diferența a oscilat între 7 și 9 puncte până la finalul sfertului, iar scorul primei pauze a fost 19-12.

Morse și E. Armanu au deschis a doua perioadă de joc cu reușite de după semicerc, iar Cutaș a dus ecartul la 11 puncte în minutul 13, scor 26-15. Gazdele au avut peste șase minute în care nu au găsit drumul spre coș. Clujencele au marcat 9 puncte la rând și s-au apropiat la două lungimi după tripla lui Irimieș. Fota a oprit seceta constănțencelor și a marcat 5 puncte în ultimul minut al sfertului. La vestiare s-a intrat la scorul de 31-24.

E. Armanu a marcat două triple la rând, iar Fota a transformat de la linia de fault pentru 39-26 în minutul 23. Morse a marcat primul coș din acțiune al oaspetelor în sfertul trei după mai mult de trei minute. Diferența a crescut la 16 puncte în favoarea gazdelor, dar Morse le-a menținut în joc pe alb-negre. Finalul sfertului le-a aparținut clujencelor, care s-au apropiat la 3 lungimi la ultima pauză, scor 50-47.

Napier a redus distanța la un singur punct, în startul ultimei perioade de joc. Douglas a marcat 6 puncte la rând și a dus scorul la 56-49 în minutul 33. Cenean și Boț și-au apropiat echipa la 3 lungimi cu șase minute rămase din joc, dar gazdele s-au distanțat din nou la 9 puncte. Meciul s-a încheiat cu victoria constănțencelor, 67-58.

Arlesia Morse, de la învinse, a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Pentru Universitatea Cluj-Napoca au mai înscris: Napier 12 puncte (5 pase decisive), Părău 8 puncte (9 recuperări), Boț 4 puncte, Orban 3, Irimieș 3 și Cenean 2 puncte.

Bianca Fota a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor, cu 20 de puncte la care a adăugat 5 recuperări. Pentru Phoenix au mai înscris: Douglas 19 puncte (5 recuperări, 6 pase decisive), E. Armanu 15 puncte, Cutaș 7 puncte (13 recuperări), Fleșer 3 puncte, T. Armanu 2 și Beldian 1 punct.

Constănțencele sunt la debutul în competiția eliminatorie și se califică în turul doi după 144-132 la total. În sferturi vor fi trei echipe din grupa a doua valorică din campionat. ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Alexandria sunt cealalte formații din grupa B care au obținut biletul în turul secund, dar după dueluri cu o echipă de aceeași categorie. În regulamentul specific al competiției era trecută data de 1 octombrie pentru tragerea la sorți al turului secund, dar s-a amânat. Partidele se vor disputa în 27 februarie și 6 martie. Final 4-ul este programat pentru 30-31 martie.

*foto: Club Sportiv Phoenix Constanta facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un inceput perfect
    pentru maestrul Popa Carmin. Tine sus munca buna, mestere! 😜

    cu 5 ani în urmă (29.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!