Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Phoenix Galați a trecut de 100 de puncte în derby-ul Moldovei cu Poli Iași

Eduard Popa

Eduard Popa
28.03.2018

phoenix galati poli iasi

Phoenix Galați a obținut o victorie lejeră în fața lui Poli Iași, în prima etapă din faza a doua a sezonului regulat din LNBM, grupa 7-12.

Phoenix Galați a început meciul în formula Măciucă, Gugino, Miller, Threatt și Artino, în timp ce Poli Iași nu s-a bazat pe niciunul dintre jucătorii străini, din cauza problemelor iminente din punct de vedere financiar cu care se confruntă ieșenii. Astfel, Jorovic a început partida cu Popa, Vatră, Șolopa, Amarghialei și Nuna.

În ciuda numeroaselor absențe, ieșenii au început în forță partida din Sala Dunărea, iar cu un Șolopa în mare formă conduceau după primele 10 minute cu 24-21. Gazdele nu au mai însă nicio șansă „Armăsarilor” și au început sfertul doi cu un run fabulos de 18-2. Astfel, la finalul primei reprize, tabela de scor indica 56-42, în ciuda unui buzzer beater al lui Șolopa.

Repriza a doua a aparținut clar gălățenilor. Cu un Will Artino în mare formă, ajutat de Robert Stan și de Mihai Măciucă, Phoenix Galați a pus un avantaj de excelent în sfertul trei și conducea după 30 de minute cu 86-59. Elevii lui Florin Nini au continuat prestația foarte bună și în ultimul sfert și au câștigat în cele din urmă meciul cu 109-72.

Will Artino a reușit 31 de puncte cu 8 recuperări, Tony Gugino 15 puncte și 11 recuperări și Robert Stan a marcat 13 puncte. De partea cealaltă Vlad Șolopa, Matei Nuna a marcat 13 puncte, în timp ce Amarghioalei și Florin Popa au înscris câte 11 puncte.

După acest meci Phoenix Galați ajunge la 11 victorii și 12 înfrângeri, în timp ce Poli Iași coboară la 4 victorii și 19 meciuri pierdute.

Etapa viitoare gălățenii vor întâlni Timba Timișoara, în timp ce Poli Iași are programat meciul cu SCM U Craiova. Rămâne de văzut dacă ieșenii vor ajunge la partida din Oltenia, date fiind problemele extrem de grave cu care se confruntă moldovenii.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!