Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Piteştiul produce prima înfrângere Stelei

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
22.10.2013

 

  55-67

 

              3-1 Fişa meciului             2-2

Într-un meci contând pentru etapa a patra a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a trecut în deplasare de Steaua CSM EximBank Bucureşti cu scorul de 67-55. Scor pe sferturi: 16-21, 21-11, 16-11, 14-12.

Steaua a început partida cu Adrian Tudor, Ivan Bosnjak, Robert Nyakundi, Virgil Stănescu şi Garry Gallimore. Primul cinci al piteştenilor a fost alcătuit din Ken Tutt, Pankracije Barac, Marko Djurkovic, Ante Krapic şi Lamonte Ulmer.

Steliştii au început mai bine partida. După opt minute de joc, bucureştenii aveau un avataj de 10 puncte, dar oaspeţii au revenit, iar pe tabelă, după primul sfert, se consemna o diferenţă de doar cinci puncte. Avantajul avea să fie anulat de BCM U înainte de pauza mare. După prima jumătate, piteştenii aveau un avantaj de 5 puncte, scor 32-37. Baschetbaliştii lui Şapera au continuat să joace fără eroare şi s-au distanţat la 10 puncte după trei sferturi scurse din meci, scor 43-53. Finalul de joc a fost unul mai echilibrat. Astfel, BCM U Piteşti a obţinut a doua victorie din această stagiune, scorul final fiind 55-67.

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Pankracije Barac cu 17 puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, Ken Tutt cu 12 puncte şi 5 pase decisive, iar Ante Krapic şi Ousmane Barro au terminat meciul cu câte 11 puncte. De partea cealaltă, pentru stelişti, Ivan Bosnjak a totalizat 11 puncte şi 5 recuperări, Virgil Stănescu a terminat partida cu 9 puncte şi 4 pase decisive, iar Garry Gallimore a adăugat 8 puncte în contul echipei.

Din punct de vedere statistic, Piteştiul a avut procentaj de 52% la aruncările din interiorul semicercului, 17% la cel din afara semicercului, respectiv 64% la aruncările libere. Echipa antrenată de Mladen Jojic a terminat partida cu 16/34 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 47%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 22%, iar la linia de pedeapsă, bucureştenii au terminat partida cu 8 libere marcate din cele 9 acordate.

Astfel, BCM U Piteşti reuşeşte al doilea succes consecutiv, după cel cu BC Mureş Târgu-Mureş şi ajunge la 2-2. Steaua CSM EximBank are 3-1. În următoarea etapă, echipa antrenată de Hristu Şapera va juca pe teren propriu cu BC Farul Constanţa, în timp ce steliştii vor întâlni în deplasare pe BC Timişoara. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova DanCraciun :

    Felicitari pitestenilor
    Chiar era timpul sa mai piarda si Steaua

    cu 10 ani în urmă (23.10.2013) Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    @meci
    Steaua nu a jucat mai nimic. Stanescu si cu Nyakundi nu au venit prezenti la acest meci...
    Blidaru desii a incercat nu a reusit sa faca mai nimic...Iar Gibbs inca nu demonstreaza nimic. Nu este jucator de echipa, in defensiva este foarte slab...El stie doar sa arunce si sa isi scoata fault..Util uneori dar in 90% din situatie as prefera un conducator adevarat.
    O sa fie interesant cand o sa revina Mihai Paul care va da un plus offensiv de pe banca foarte bun. Iar Urucatu va fi o alternativa buna defensiv pe pozitia 2 sau 3.
    Momentan Steaua le cam da banii degeaba lui Hibbs si Petkovic care desii in div B era foarte bun aici este cam depasit. Steaua are nevoie in continuare de un 4/5 bun defensiv si foarte bun la recuperare si de un conducator de joc de creatie...
    In rest in meci a fost si o decizie ciudata introducerea lui Dodoc pe final de meci care desii deobicei arunca bine de 3 a intrat neincalzit in meci si odata a pierdut mingea pe aruncare(ia alunecat) si odata a dat un ariball...
    Pitesti-ul sa vad ca si-a dorit mult mai mult victoria si cred ca au venit si mai bine pregatiti +cateva cosuri foarte importante de final de meci de la Tutt.
    Felicitari Pitesti

    cu 10 ani în urmă (23.10.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!