Stiri

Playoff NBA. Finală de vis în Vest între Houston Rockets și Golden State Warriors

David Istrate

David Istrate
09.05.2018

playoff nba golden state warriors houston rockets 

În noaptea precedentă, Houston Rockets a câștigat duelul cu Utah Jazz, scor 112-102, în timp ce Golden State Warriors a învins-o pe New Orleans Pelicans cu scorul de 113-104. În urma acestor rezultate, cele două favorite s-au calificat în finala conferinței de Vest acolo unde, cu siguranță, vor oferi o luptă pe cinste.

Confruntarea dintre cele două formații care au terminat în fruntea clasamentului este una extrem de așteptată de fanii baschetului american. Dacă Warriors este deja o prezență constantă în ultimul act al conferinței, în schimb Rockets a avut o prestație peste așteptări în acest sezon. Cu un lot excelent, din care fac parte James Harden, Chris Paul, Clint Capela sau Gerald Green, Mike D'Antoni a reușit să creeze o echipă aproape invincibilă. Prin urmare, trupa texană a defilat în sezonul regulat și a încheiat pe primul loc. De partea cealaltă, la jucătorii lui Steve Kerr s-a observat de mai multe ori în cursul acestui an competițional că a intervenit plictiseala. De asemenea, echipa din Oakland a fost lovită de diverse accidentări care au făcut ca nivelul de joc să nu mai fie la aceeași înălțime. Cu toate acestea, campioana en-titre și-a respectat statutul și a terminat pe a doua poziție în Vest.

Dacă în timpul sezonului regulat, antrenorii celor două tabere au mai exersat scheme de joc sau diferite formații, în playoff aceștia s-au concentrat doar pe obținerea calificării mai departe. Prin urmare, atât Houston Rockets cât și Golden State Warriors au câștigat cele două runde cu 4-1. În sferturile de finală, Harden & Co. au trecut ușor de Minnesota Timberwolves, în timp ce în semifinale, liderul sezonului regulat a eliminat-o pe Utah Jazz. La fel a făcut și Warriors, care a bătut-o pe San Antonio Spurs, în prima rundă, iar apoi pe New Orleans Pelicans.

Jocul spectaculos arătat de cele două adversare în acest playoff nu poate decât să sporească mai mult valul de nerăbdare care stă în jurul următoarei serii. Pe de o parte se situează o echipă cu multă experiență, capabilă să gestioneze corect finalurile de partidă în timp ce la polul opus se află o formație cu un joc complet. Astfel, câteva din aspectele importante ale finalei de conferință sunt:

1. Steph Curry vs. Chris Paul

Este cunoscut faptul că „point-guardul” are cel mai mare rol într-o echipă de baschet, prin urmare duelul dintre cele două superstaruri poate să aibă caracter decisiv. Curry a revenit după o accidentare și rămâne de văzut cât de repede va reuși să se integreze, în timp ce adversarul său are unul din cele mai bune sezoane ale sale. Din punct de vedere al statisticilor, fostul MVP conduce la puncte marcate (24.5 – 21.8) dar Paul are mai multe recuperări (5.3 – 5.5) și mai multe pase decisive (3.5 – 6.4).

2. Tehnica defensivă

Atât Steve Kerr cât și Mike D'Antoni beneficiază de niște baschebaliști cu o forță ofensivă impresionantă. Deja cunoscută pentru precizia de la distanță, Warriors se bazează pe aportul lui Durant, Curry, Thompson și Green. Însă, în acest sezon, jucătorii lui Rockets au aruncat excelent din afara semicercului, fiind considerați de unii mai buni decât cei de la Golden State. De asemenea, James Harden a demonstrat că este un sportiv care pătrunde la fel de bine precum aruncă și datorită acestui fapt este unul din principalii candidați la titlul de MVP. Prin urmare, consider că modul în care cei doi tehnicieni își vor organiza apărarea va avea cel mai mare efect asupra acestei serii.

3. Rapiditatea jocului

Ambele tabere au un joc foarte rapid, fiind foarte bune pe contraatac și de aceea jucătorii celor două echipe se simt foarte bine cu un ritm mai alert. De asemenea, de-a lungul sezonului, Warriors și Rockets au arătat că sunt în stare de momente de accelerare care au un impact devastator asupra adversarelor. Prin urmare, capacitatea celor două adversare de a face run-uri poate să fie decisivă în dreptul uneia dintre ele.

Primul meci al acestei serii se va juca luni noaptea de la ora 4, în Toyota Center, din Houston.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!