Stiri

Playoff NBA. „Golden State, we have a problem!”

Eduard Popa

Eduard Popa
25.05.2018

chris paul houston rockets golden state warriors playoff nba

Houston Rockets câștigă meciul 5 cu Golden State Warriors și pentru prima oară sunt în avantaj în finala Conferinței de Vest din playoff-ul NBA.

Houston a purtat energia din partida precedentă și a început meciul cu o defensivă extrem de precisă cu care a ținut campioana NBA la numai 17 puncte în primele 12 minute. Mai mult, au avut un avantaj chiar de 10 puncte în sfertul 2, dar spre finalul primei reprize ofensiva a stagnat, James Harden nu a reușit să bage mingea în ațe din relații de 1 la 1 iar la pauză cele două echipe intrau la egalitate, scor 45-45.

Cu Harden ieșit din mână tot meciul, Chris Paul a fost cel care a ținut Rockets pe linia de plutire, cu o serie de coșuri de 3 puncte extrem de dificile. Spre finalul sfertului 3, CP3 a ieșit de pe parchet, iar sarcina ofensivă a preluat-o Eric Gordon. De partea cealaltă Kevin Durant, Klay Thompson și Steph Curry cu niște lay-up uri acrobatice au reușit să aducă în față după trei sferturi pe cei de la Golden State Warriors, scor 72-71.

La începutul sfertului 4, Houston Rockets a reușit să obțină situații favorabile de 1v1 pentru Chris Paul, care a readus Houston în avantaj, scor 79-77. James Harden în continuare nu și-a găsit aruncarea, dar a atacat inelul și a pus puncte de la nivelul liniei de fault. Pe final de joc, Mike D’Antoni a decis să joace cu o linie extrem de scurtă Paul-Gordon-Harden-Ariza-Tucker împotriva formulei Curry-Thompson-Durant-Green-Looney, iar acest lucru era să îi coste pe texani, care au pierdut un avantaj de 6 puncte după cele două reușite semnate de Draymond Green cu care a redus diferența la un singur punct, scor 95-94 pentru Houston.

Finalul a fost unul dramatic. CP3 a suferit o accidentare în timp ce Warriors se aflau în atac. Cu toate acestea, aruncarea a aparținut lui Quinn Cook, iar jucătorul adus din G League a ratat ocazia să pună Warriors în față pe tabelă cu 42 de secunde rămase de jucat. Ariza a ratat însă o liberă din două (96-94) și cu șansa cel puțin a egalării, campioana en-titre s-a împotmolit în ofensivă în momentul în care Green și-a bătut mingea în picior. Același excelent Eric Gordon a pus meciul în afara oricărui pericol de la nivelul liniei de fault.

Scor final 98-94 pentru Houston care câștigă grație tupeului lui Mike D’Antoni de a juca cu o linie extrem de scundă și cu switch la orice blocaj în defensivă. Acest fapt a creat nu mai puțin de 16 turnovers pentru Warriors. De asemenea, Eric Gordon (24 de puncte) și Chris Paul (20 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive) au reușit să compenseze în ofensiva lipsa de inspirație a lui James Harden (19 pucnte, 5/21 din acțiune, 0/11 la 3 puncte).

Rămâne de văzut pentru următorul meci din serie cât de gravă este accidentarea suferită de CP3 pe finalul partidei.

De partea cealaltă Kevin Durant a adunat 29 de puncte, dar cu numai 2 puncte și 0/4 din acțiune în ultimul sfert. Steph Curry a strâns 22 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, iar Klay Thompson a marcat 23 de puncte. Draymond Green a strâns 12 puncte, 15 recuperări, dar și 6 turnovers.

În ceea ce-i privește pe Warriors, se pare că absența lui Andre Iguodala se face simțită nu doar în defensivă, ci mai ales în atac, unde Iggy oferea o alternativă pentru jucător care să poarte atacul lui GSW.  

Astfel, după acest meci Houston are 3-2 în seria cu Warriors. Meciul 6 se joacă la Oracle Arena din Oakland.

Citește și: Playoff NBA. Domnia lui Warriors, în pericol?

*foto: usatoday.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!