Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prima victorie pentru Poli Iași în această ediție de campionat

Eduard Popa

Eduard Popa
19.12.2017

dinamo poli iasi

Poli Iași a obținut prima victorie în actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 84-66 pe terenul celor de la Dinamo București. Partida a contat pentru etapa a noua a LNBM.

Eugen Ilie i-a ales în formula de start pe Cristi Mâinea, Casale, Stănescu, Zaharie și Neagoe, în timp ce Poli Iași a început meciul cu Balogun, Vatră, Roberts, Solopa, Lipkins.

Cezar Stănescu a deschis ostilitățile cu un coș de 3 puncte pentru Dinamo, dar oaspeții au răspuns cu un run de 12-3. Cu toate acestea, conduși de Zaharie, elevii lui Ilie au intrat după primul sfert la egalitate, scor 17-17. Amedeo Casale a deschis sfertul doi cu un dunk spectaculos iar Giani Zaharie cu un coș de 3 puncte și Dani Mâinea au pus Dinamo în față, scor 24-22. Iași a egalat la 24 prin Keely, dar Cioacătă a adus încă o dată pe Dinamo în avantaj, scor 27-24. Treptat însă oaspeții au început să treacă la conducere. Căpitanul Amarghioalei a egalat la 27, în timp ce Florin Popa a pus Iașiul în față cu cinci puncte consecutive care au pecetluit un parțial de 13-1. Același Amarghioalei ducea Iașiul la 10 puncte, pentru ca Giani Zaharie să pună ultimele puncte pe tabelă în prima repriză, stabilind scorul la 40-33.

  Debutul reprizei secunde a aparținut gazdelor. Cristi Mâinea a reușit un coș de 3 puncte care a apropiat Dinamo la un singur punct, scor 46-45. A urmat însă un run de 9-0, cu Reggie Keely în prim plan. Cu toate acestea, același Zaharie a stabilit însă scorul după trei sferturi, 60-55 pentru oaspeți. Ultimul sfert a aparținut însă celor de la Poli Iași. Cu Balogun și Keely în mare formă, elevii lui Tsirogiannis au reușit să se distanțeze și să câștige partida din sala Dinamo, scor 84-66.

Michael Balogun a reușit 26 de puncte pentru învingători, în timp ce Reggie Keely a impresionat cu 20 de pct, 13 recuperări și 5 pase decisive, în timp ce Constantin Amarghioalei a reușit 11 pct. De partea cealaltă, Giani Zaharie a adunat 21 de pct și 6 recuperări.

Poli Iași reușește în sfârșit să spargă gheața și ajunge la 1-8, în timp ce Dinamo rămâne „lanterna roșie” cu 9 înfrângeri.

Etapa viitoare Poli Iași va juca din nou în deplasare, pe terenul lui CSU Sibiu, în timp ce Dinamo va juca pe terenul lui BC Mureș.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!