Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rade Dzambic se va retrage oficial la următoarea partidă a Craiovei: „Voi veni la meci pentru a le mulțumi fanilor”

Eduard Popa

Eduard Popa
24.10.2015

rade_dzambic

Rade Dzambic a anunțat pe contul său de facebook că se va retrage oficial din baschet chiar în Sala Polivalentă din Craiova, cu prilejul derby-ului dintre Universitatea și Steaua CSM Eximbank. Sârbul a îmbrățisat din această toamnă o nouă meserie, cea de impresar și mâine seara 

Deoarece Dzambic este unul dintre cei mai galonați baschetbaliști care au purtat tricoul craiovean, sârbul a primit onoarea de a face angajamentul de începere a partidei dintre U Craiova și Steaua.

„După 23 de ani de baschet am decis să mă retrag. Vreau să mulţumesc tuturor echipelor şi de asemenea tuturor antrenorilor, deoarece am întâlnit oameni minunaţi în întreaga mea carieră. Sunt onorat de faptul că cei din staff-ul echipei din Craiova m-au contactat să mă întorc. Voi fi prezent sâmbătă seara la Sala Polivalentă pentru a-mi lua la revedere de la fani şi a le mulţumi, deoarece, fără ei nu aş fi realizat nimic” , a anunțat Dzambic pe contul său de facebook.

Dzambic a sosit în Bănie la începutul anului 2012 şi a evoluat în alb-albastru timp de doi ani, fiind unul dintre cei mai importanţi și mai iubiți baschetbalişti ai Craiovei. 

Înainte de a ajunge la U Craiova, jucătorul sârb a mai evoluat pentru BC Timișoara, CSM București și CSU Asesoft Ploieşti. Acesta a jucat în campionatul României între anii 2008 și 2014, a strâns 171 de meciuri în LNBM și a reușit o linie statistică de 12,6 puncte, 5,1 pase decisive și 3,8 recuperări pe meci, cu un indice al eficienței de 12,5. Dzambic a fost campion al României cu CSU Asesoft Ploiești în sezonul 2011-2012 .

Totodată a mai adunat 19 meciuri în Cupa României, competiție pe care a câștigat-o în sezonul 2009/2010 cu BC Timișoara. 

După plecarea de la Craiova, Rade Dzambic a mai jucat la Rabotnicki, în Macedonia, și la Zalakeramia, în Ungaria.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    Respect Rade...
    Si sper sa batem pe steaua astazi

    cu 8 ani în urmă (24.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!