Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radovan Markovic: "Ne așteaptă un meci greu, dar vrem să câștigăm"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.10.2013

Radovan Markkovic, a prefațat meciul cu Gaz Metan Mediaș, din etapa a 5-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2013/14:

"Ne așteptăm la un meci dificil, cu o echipă a Mediașului de mare valoare. Are în componență trei fundași foarte buni, doi americani și un român. De asemenea, are doi pivoți străini, respectiv pe Bogavac, care evoluează pe pozițiile 3-4. Este o echipă care știe să joace.

Noi evoluăm în fața propriilor suporteri, în sala noastră, așa că ne dorim că continuăm șirul victoriilor în fața acestui public minunat care ne susține necondițional. Mă aștept la un meci greu pentru noi, unul bun pentru public și aștept o victorie pentru echipa noastră."

Una dintre noile achiziții ale echipei de baschet masculin CSM Oradea, Radovan Markovic, a vorbit despre clubul la care venit în această vară, respectiv primele impresii despre campionatul național al României:

"Totul este foarte bine organizat din partea clubului. Mă refer la condiții de pregătire, cazare, deplasări și așa mai departe. Avem o comunicare foarte bună cu managementul clubului prin intermediul lui Șerban (n.r. Sere), respectiv cu staff-ul tehnic. Avem toate condițiile pentru a ne antrena corespunzător și pentru a ne face datoria, adică pentru a câștiga cât mai multe meciuri.

În ceea ce privește competiția, am întâlnit deja patru echipe în campionat. Toate echipele au jucători de calitate americani și sârbi, chiar și români. Mă aștept ca zece echipe să lupte pentru un loc în playoff, așa că va fi un sezon interesant."

Întrebat dacă și-a schimbat părerea despre liga din România față de cum și-a imaginat-o în momentul în care a semnat, Markovic a precizat:

"Mulți dintre prietenii mei baschetbaliști au jucat în România. Știam la ce să mă aștept ca urmare a discuțiilor cu ei. Cred că tot ce s-a întâmplat până acum, de la venirea mea la Oradea, depășește așteptările mele. O spun în mod pozitiv. "

Referitor la afirmația lui Michael Jordan, potrivit căreia baschetul este mai frumos când e jucat de americani și sârbi (ex-iugoslavi), shooter-ul CSM-ului a spus:

"Eu cred că la orice nivel ar fi, sârbii și americanii aduc un plus în baschet. Totuși, aici avem și jucători români de valoare, dar și alte naționalități. Baschetul românesc a crescut foarte mult în ultimii ani, calitatea jocului din campionat este în permanentă creștere, lucru la care contribuie toată lumea. Până la urmă crește în valoare campionatul și împreună cu acest lucru cred că urcă în valoare și jucătorii autohtoni."

Markovic a fost chestionat despre pivotul Radomir Marojevic, de la Gaz Metan Mediaș, alături de care a jucat în sezonul precedent la Vojvodina Novi Sad:

"Este un jucător foarte bun în opinia mea. Am jucat alături de el și știu ce poate să facă. Are un caracter deosebit, este un luptător prin definiție și un jucător capabil să facă aproape orice în teren. Nu se sfiește să facă munca de jos, chiar dacă acest lucru nu este întotdeauna pe placul publicului.

Baschetul este un joc foarte complex. Atunci când nu ai foarte multă încredere în tine e foarte greu și cred că în acest moment Marojevic nu este la cel mai înalt nivel din acest punct de vedere. Posibil ca acest lucru să ne ajute pe noi în meciul de sâmbătă. Actualmente nu joacă la nivelul lui obișnuit."

Numărul 7 de la CSM Oradea a vorbit despre sfertul 4 de la Craiova, cel care a condus la prima înfrângere în actualul sezon competițional:

"Am uitat deja acel episod. Trebuie să uităm pentru că altfel nu ai cum să te concentrezi asupra următorului meci. Am făcut scouting pe acel meci. Am văzut ce și unde am greșit. E bine pentru că sunt erori pe care le putem corecta și de pe urma cărora am convingerea că am învățat.

În ceea ce privește Craiova, mi s-a spus că este cea mai grea sală din România pentru oaspeți, dar și pentru arbitri. Am avut meciul în mână, dar l-am scăpat pentru că nu am gestionat situația cum trebuie. Continuăm să jucăm fiecare meci la victorie, însă câteodată lucrurile scapă de sub control. E foarte greu să joci eficient pe terenul unor echipe care trăiesc din propriul public.

Rămân la părerea că suntem o echipă care poate câștiga oriunde și împotriva oricui. Nu ne poate afecta acest eșec și vom aborda meciul cu Gaz Metan având mintea limpede."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!