Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Stroescu: „Vrem să terminăm returul şi sezonul regulat cu o victorie”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.04.2014

Radu Stroescu, președintele secției de baschet a Energiei Rovinari, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre ultimul meci al echipei sale în sezonul regulat. Oltenii vor primi vizita celor de la CSM Oradea, sâmbătă, 5 aprilie, ora 18:00. De asemenea, confruntarea va fi transmisă de postul DigiSport 3.

„Pentru noi contează şi acest meci. Pregătim şi tratăm meciul foarte bine pentru că vrem să îl câştigăm. Vrem să terminăm returul şi sezonul regulat cu o victorie. Suntem conştienţi că putem şi avem forţa să câştigăm cu Oradea, ca de altfel cu orice echipă. Cred că şi pentru cei de la Oradea contează acest meci. Este şi un meci de moral pentru noi, putem prinde mai multă încredere în noi în privinţa meciurilor de la Final 4, de la Ploieşti, acolo unde trebuie să credem în forţa noastră şi să obţinem maximum din acele meciuri. Atmosfera la echipă este bună, mai ales după meciul cu Steaua când unul dintre obiective a fost atins. Suntem puţin mai relaxaţi şi cu poftă de baschet”, a mărturisit Stroescu, fiind citat de site-ul oficial al clubului Energia Rovinari, csenergia.ro.

Totodată, Radu Stroescu a făcut un scurt rezumat referitor la ceea ce s-a întâmplat pentru echipa sa pe parcursul sezonului regulat în Liga Națională.

„Din punctul meu de vedere cred că puteam să terminăm şi pe locul 5. Dar nu mai trebuie să facem aceste calcule, am terminat pe locul 8 şi sperăm ca în sezonul viitor să fie ceva mai bine, să nu mai pierdem atâtea meciuri. Dacă ne gândim la ce obiectiv ne-am propus la începutul sezonului, nu cred că este un eşec că ne-am clasat pe locul 8. Suntem în obiectiv, dar aşa cum am mai spus-o în multe rânduri, analizând meciurile şi campionatul în ansamblu, avem oarecum o părere de rău că nu am reuşit o clasare mai bună”, a spus oficialul gorjean. 

Într-un final, președintele Energiei a vorbit și despre ceea ce se va întâmpla în stagiune următoare la echipa din Oltenia. De asemenea, acesta a dat câteva nume de jucători care și-au prelungit deja contractul cu Energia. 

„Am purtat discuţii cu mai mulţi jucători din cadrul echipei pentru sezonul viitor. Avem deja patru-cinci jucători care sunt ai noştri pentru următoare stagiune, printre care şi Ştefan Vasile. Pe lângă el vor rămâne la echipă Daniel Tudosă, Barâş Aktaş şi Cătălin Vlaicu. Cu restul jucătorilor suntem în discuţii şi vom vedea ce vom face la finalul sezonului. Eu personal am purtat discuţii cu foarte mulţi dintre ei şi vom vedea ce vom pune la punct. În mare parte ştim ce avem de făcut”, a încheiat Radu Stroescu, citat de sursa amintită mai sus. 

Indiferent de rezultatul cu CSM Oradea, gorjenii vor termina sezonul regulat pe poziția a 8-a, urmând ca în prima fază a play-off-ului să întâlnească campioana în exercițiu, CSU Asesoft Ploiești. La ora actuală, Energia are la activ 39 de puncte și un bilanț 14 meciuri câștigate și 11 pierdute. 

Totuși, până la debutul play-off-ului, baschetbaliștii pregătiți de Florin Nini mai au de trecut un hop, Final Four-ul Cupei României, competiție care se va desfășura la Ploiești în perioada 11-12 aprilie. În semifinale, Energia va da din nou peste CSU Asesoft Ploiești, vinerea, 11 aprilie, începând cu ora 19:45. În cealaltă semifinală se vou duela CSM Oradea și BCM U Pitești. 

*Foto: csenergia.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!