Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Reacţia MTS după scandalul de la Sfântu Gheorghe

Eduard Popa

Eduard Popa
14.01.2016

intonare_imn_national

Momentul controversat în care Dragan Petricevic a trecut peste intonarea imnului echipei din Sfântu Gheorghe şi şi-a trimis elevele să continue încălzirea, înaintea partidei din etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, nu a scăpat nici atenţiei Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS).

Astfel autorităţile au ţinut să reitereze prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1157/2001 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României. Potrivit acestei legi imnul naţional al României este intonat obligatoriu la meciurile în cadrul competiţiilor oficiale în care este reprezentată oficial România. Potrivit aceleiaşi legi, imnul naţional al altor state poate fi intonat doar în cadrul ceremoniilor şi competiţiilor oficiale, înaintea celui român şi împreună cu acesta.

Orice încălcare a acestei prevederi poate duce la amendarea cluburilor cu amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei.

Textul integral al adresei MTS este disponibil AICI.

Drept urmare aflăm că intonarea imnului naţional al României în arenele de baschet este ilegală, potrivit unei legi veche de aproape 15 ani. Cel mai probabil, după modelul celor de la ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe care şi-au asumat cântecul comunităţii care îi reprezintă ca imn al echipei, celelalte echipe din România vor trebui să "adopte" imnul naţional ca imn al clubului, pentru a nu fi amendaţi de MTS. 

*foto: Valentin Todea

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz :

    pt. autor
    Scuzati-ma, dar nicaieri in adresa MTS nu scrie ca este INTERZISA intonarea imnului, reiese doar ca nu este obligatoriu, doar in cazul competitiilor internationale. Subtitlu totusi bun, de audienta, de promovare a paginii, cum e la moda pe la noi...

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • Vander :

    Dezinformare
    Scuzați-mă dar este vorba de o dezinformare... la Sfțntu Gheorghe imnul României a fost ascultat respectuos, asa numitul scandal n-a avut nici o legatura cu intonarea imnului Romaniei, ci cu gestul de lipsa respectului a antrenorului Clujean. Nu vă înțeleg de ce nu aveți curajul să relatați corect acest lucru. 2. În legătură cu nerespectarea imnului se poate aduce aca exemplu meciul de baschet RAPID-SEPSI, si în nici un caz meciul Sf. Gheorghe-U. Cluj! DEce nu sunteți corecți și relatați despre gestul fanilor rapidiști în loc să deviați atenția și să dezinformați prin acest gest??? Vă rog să fiți corecți... nimic mai mult... Convingeți-vă: Rapid-Sepsi: https://www.youtube.com/watch?v=t9iY3GyOriI Sepsi-Cluj: https://www.facebook.com/verdenator/videos/10205307072661840/

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    drept urmare...
    ...aflam ca una scrie si alta vorbim... adica discutii, chiar daca ele sint initiate de FRB in buna traditie a aiurelilor care mai tare adincesc ceata decit o ridica.

    Astfel, in textul remis, FRB arata ca este vorba de 'competiile sportive oficiale internationale in care este reprezentata RomAnia' - acolo se cinta imnul. NU se spune despre meciurile de baschet care nu sint competitii international, da? Despre acelea nu vorbeste, nu fac obiectul acestui comunicat - deci de unde aceasta 'extindere' ca nu e voie sa se cinte imnul la meciurile de baschet? Ia sa ne uitam putin la legea invocata (inclusiv de FRB) unde vom citi:

    "Imnul naţional al României poate fi intonat şi la alte manifestări organizate în unităţi de învăţământ sau în alte instituţii de cultură."

    Eh, acuma daca o sala de baschet reprezinta o 'institutie de cultura' e o alta discutie...

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe dolphin :

    LOL !!!
    O sala intreaga de romani (cu mici exceptii) fluiera, injura si arata F-you cu degetul la intonarea imnului Romaniei !!! Asa ceva inca nu am vazut !!! LOL !!! https://www.youtube.com/watch?v=t9iY3GyOriI Sepsi-Cluj: https://www.facebook.com/verdenator/videos/10205307072661840/

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    constatari
    Nu este de lăudat comportamentul celor care au făcut galerie pentru rapidiste. Nu îmbrățișez însă nici ideea ca pentru un cântec al galeriei secuiesti toți cei din sala trebuie sa stea drepți ca asa vrea galeria. Pentru imn exista lege pentru orice alt cântec echipele și spectatorii pot sa aleagă ce sa facă, doar ca rezultatul acestei alegeri trebuie sa fie în limite de conduita corecte.

    cu 8 ani în urmă (15.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!