Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Record stagional de pase decisive stabilit de Goran Martinic

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.01.2017

Fundașul muntenegrean din lotul celor de la BC Mureș, Goran Martinic, a stabilit aseară un nou record stagional în LNBM în ceea ce privește numărul de pase decisive reușite într-o singură partidă. Martinic a avut 15 assist-uri în victoria ardelenilor de pe teren propriu cu Dinamo București, scor final 92-80.

Aflat la meciul cu numărul 100 în echipamentul alb-albastru al vicecampioanei, Goran a fost cel mai eficient om al Mureșului în victoria cu Dinamo, având un indice final de 28 de unități. Titular, sportivul ex-iugoslav a fost prezent pe parchet 37 de minute, bifând al 3-lea double-double stagional cu 15 puncte și 15 pase decisive, cifre la care a adăugat și 3 intercepții, un capac și 4 mingi pierdute. Din punct de vedere al procentajelor, elevul lui Barnabas Szaszgaspar a încheiat disputa cu 86% (6/7) de la 2 puncte, respectiv 50% (1/2) de la 3 puncte.

Precedentul record de pase decisive reușite într-un singur meci în sezonul 2016-2017 din LNBM era deținut tot de Goran Martinic împreună cu stelistul Cameron Long, ambii izbutind la un moment dat un număr de 13 assist-uri. Același Martinic, la braț cu Filip Adamovic (U-BT Cluj) și Slobodan Dundjerski (Dinamo) ocupă locul al 3-lea în această ierarhie, având și 10 pase reușite pe parcursul unui singur duel intern. 

Goran Martinic și Slobodan Dundjerski au aceeași medie de assist-uri reușite în medie pe meci, 7.6, fiind cei mai buni din campionat la acest capitol, însă Martinic a reușit să mențină această cifră după 14 meciuri jucate, cu 5 mai multe decât fundașul dinamovist. Din punct de vedere al totalului de pase izbutite în acest sezon, muntenegreanul Mureșului este lider detașat cu 107, fiind urmat de Cameron Long cu 79, Slobodan Dundjerski 68, Branko Mirkovic 64, respectiv Aleksandar Rasic 63. 

Dacă în echipamentul Mureșului, Martinic a bifat aseară prezența cu numărul 100 în toate competițiile, la nivelul primei ligi a ajuns la borna 150 de meciuri jucate în 5 sezoane, asta alături de două echipe, BC Mureș și CSM București. În cele 150 de meciuri, baschetbalistul cu numărul 4 pe tricou a totalizat 2.867 puncte, 772 pase decisive și 2.928 la eficiență, totul în 5.000 de minute petrecute pe suprafața de joc. 

În actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin, Goran nu a ratat niciun meci al vicecampionilor en-titre, având în cele 14 partide jucate medii de 16.9 puncte, 7.6 pase decisive, 2.6 recuperări, 2.2 intercepții, 2.2 mingi pierdute, respectiv 20.4 la eficiență, totul în 36:43 minute jucate. De asemenea, Martinic este al doilea cel mai productiv sportiv al ligii după „gălățeanul” Milos Bojovic. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!