Stiri

Recuperările ofensive, decisive pentru CSU Sibiu în primul joc din Play-Off

Paul Olar

Paul Olar
26.04.2014

CSU Sibiu are 1-0 la general după primul episod al seriei cu "U"-BT Mobitelco Cluj-Napoca. Elevii lui Miodrag Perisic și-au răpus rivala cu scorul de 77-75, la capătul unui duel electrizant ce a necesitat o repriză de prelungiri.

Încleștarea s-a derulat în mare parte sub sceptrul echilibrului, tabela consemnând șase schimbări la conducere, alături de nouă egalități. Cea mai mare diferență de scor în favoarea unei combatante a fost de opt lungimi, când "alb-negrii" s-au desprins la 53-61. Productivul tandem Milos Bojovic & Matija Ceskovic a readus însă Sibiul la viață, baschetbaliștii amintiți combinând pentru 43 de puncte.

Pe lângă prestațiile ex-iugoslavilor, inspirația momentelor cheie a înclinat considerabil balanța vineri seara. Din acest punct de vedere, trebuie să remarcăm tăria de caracter a "vulturilor", care au revenit în joc, egalând la 67, cu șapte secunde rămase din timpul regulamentar. A urmat perioada suplimentară, decisă de o reușită a lui Kyle Nelson (75-73), clujenii rămânând, practic, fără prea multe opțiuni.

Interesant este că recuperările ofensive au turat motoarele sibiene. Spre exemplu, după o minge prinsă sub propriul panou, Octavian Popa Calotă a îngropat o "triplă" vitală, surmontând ecartul de 59-65 al adversarilor. Revenind la acțiunea lui Kyle Nelson, americanul a înscris decisiv tot în urma unei recuperări ofensive. Viclean, numărul 20 din garnitura galben-albastră le-a luat fața oponenților și a marcat, declanșând fiesta în Sala "Transilvania".

Întrebat cum ar descrie faza respectivă, sportivul de peste ocean le-a explicat cititorilor Total Baschet faptul că "poziționarea a contat enorm. Este important să mergi la recuperare ofensivă deoarece nu se știe niciodată ce urmează. Eu mi-am depășit adversarul, iar mingea a ricoșat favorabil din panou." Au fost cuvintele baschetbalistului originar din statul Illinois.

Deși a încheiat disputa cu un indice de 8, Nelson a afișat tupeu, energie și spirit de luptă. El evoluează excelent cu spatele la coș și încearcă întotdeauna să repare erorile colegilor. Drept dovadă, extrema și-a trecut în cont trei "offensive rebounds". Suficiente ca atacul formației sale să funcționeze, dacă e să luăm în calcul următorul aspect: 16 din totalul de 77 de puncte sibiene au venit din propria ratare.

Crăciun și compania au bifat 17 recuperări ofensive, față de cele 13 ale elevilor lui Dorin Pintea. Nu pare o statistică impresionantă, dar este acel mic detaliu ce poate favoriza o grupare într-o serie din postsezon. 

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate