Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

RedLionsTv a debutat cu un episod al cărui subiect a fost proiectul noii săli polivalente din Oradea

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
28.02.2019

red lions tv oradea

Echipa de management a celor de la CSM CSU Oradea a dat startul proiectului anunțat în urmă cu doar câteva săptămâni, pe noua platformă de youtube folosită de club, “Red Lions Tv”.

După două videoclipuri în care “leii roșii” au oferit șansa fanilor de a îi cunoaște mai bine, în afara terenului de baschet, a urmat primul episod oficial, în care gazda Red Lions Tv, Alexandru Rad a discutat cu Bobe Nicolescu despre noua sală polivalentă, care se anunță a fi construită în viitorul apropiat, în Oradea.

În cadrul discuțiilor, cei doi au povestit că au existat deja întâlnirile cu firma de construcții în ultimele săptămâni, lămurindu-ne în legătură cu câteva detalii de bază. Sala va avea 5000 de locuri. De asemenea, deși planul inițial era să nu existe decât o singură peluză, în spatele unuia dintre panouri, în final s-a decis să fie două. La acest plan s-a lucrat împreună cu principalul constructor, dar și cu reprezentanții primăriei.

Inițial, aceștia au dorit ca sala să fie structurată după standardele FIBA, însă până la urmă au ales să combine cerințele celor de la FIBA cu cele de EuroLigă, crescând nivelul așteptărilor.

Apoi, cei doi au dat startul unei comparații între proiectul lor și sala de la Cluj și au menționat că nu vor avea nicio legătură una cu alta. În primul rând, având în board-ul de organizare un specialist în evenimente, cu multă experiență, și în sala unde își desfășoară meciurile U-BT Cluj Napoca, au menționat că acolo se regăsesc destule greșeli pe care nu își doresc să le repete. De exemplu, un aspect foarte important ar fi faptul că nu se poate intra în sală cu un camion sau tir, pentru schimbarea parchetului în vederea a tot felul de evenimente.

Continuând comparația, ei au spus că sala de BTarena de multe ori te păcălește. Deși pare destul de goală, arena clujeană are constant un număr de aproape 2000 de spectatori, iar la evenimentele care nu au loc săptămânal, cum ar fi un meci al unei echipe naționale sau, de exemplu, viitorul eveniment cu Simona Halep și Marius Copil, biletele sunt epuizate.

Bobe Nicolescu:“În legătură cu sala de la Cluj, voiam să adaug că parcă îi lipsește puțin personalitatea, lucru pe care noi în sala actuală mi se pare că îl avem, prin prisma faptului că în afară de însemnele clubului, avem și acel “Hall of Fame”, istoria tuturor jucătorilor, poze cu cele mai importante momente din ultimii ani.Ca suporter, în primul rând, ăsta e lucrul care te apropie mai  mult de echipă, să cunoști istoria clubului, să cunoști din foștii jucători, performanțele echipei. E altceva când trec pe hol și îmi văd numele scris pe cele două plăcute, alături de toți jucătorii care au câștigat titlurile la Oradea, e foarte important pentru mine, și de fiecare dată mă gândesc “Parcă aș mai vrea încă unul, și încă unul”, să scrie numele meu pe toate. *râde*”

Alexandru Rad, care ocupă la CSM CSU Oradea funcția de manager al echipei de marketing, a discutat și despre accentul care s-a pus pe anumite detalii, cum ar fi vestiarele. În urma unor documentări, aparent, aceștia au combinat mai multe modele, atât din NBA, cât și din NCAA, inclusiv de la “juniorii” de la Duke. De asemenea, se pare că sala va include o sală de antrenamente și una de forță, ambele la același nivel cu modelul american.

Un alt avantaj al sălii va fi amplasamentul, care se anunță a fi o zonă studențească, lucru ce prezintă un plus în atragerea publicului tânăr.

Cei doi și-au arătat entuziasmul, spunând că se așteaptă, cu siguranță, ca nouă sala să atragă foarte multe evenimente, atât locale, cât și internaționale, mizând și pe faptul că proiectul le va permite să treacă de la un eveniment cultural la unul sportiv într-un timp extrem de scurt.

În final, în condiții normale, așteptările par a fi ca pe finalul anului viitor să aibă loc și inaugurarea acestei Săli, care cu siguranță va ajută atât la dezvoltarea orașului, cât și a imaginii sportului în România.

Bobe Nicolescu și Alexandru Rad au anunțat că vor reveni cu update uri prin alte podcasturi, pe tot parcursul acestei perioade, până la momentul inaugurării, care speră să fie cât mai curând.

*foto: captură youtube

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Faina initiativa. La cat mai multe episoade!

    cu 5 ani în urmă (28.02.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    TB
    Felicitari pentru modul in care promovati aceste actiuni. Cred totusi ca e necesar sa va legati si de actiunile celorlalte echipe (vezi Athletic C-ta, Sibiu, Pitesti, etc). Bafta.

    cu 5 ani în urmă (28.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!