Stiri

Revenire de senzație pentru Donar Groningen în primul tur preliminar al Basketball Champions League

Andrei Ilie

Andrei Ilie
23.09.2018

donar groningen revenire

Donar Groningen, câștigătoarea campionatului olandez și fosta adversară a U-BT Cluj Napoca de sezonul trecut din FIBA Europe Cup, a reușit sa recupereze un deficit de 20 de puncte după partida pierdută în tur, 64-84 împotriva formației Z Mobile Priștina.

Echipa batavă a avut nevoie de doar 2 sferturi ca să recupereze un deficit de 20 de puncte. Donar Groningen a condus la pauză cu 45-24. Până la finalul meciului, diferența s-a mărit la 25 de puncte și astfel Donar Groningen a câștigat partida cu 80-55 și s-a calificat în turul 2 al Basketball Champions League. Acolo, Groningen va întâlni formația elvețiană, Fribourg Olympic, echipă care a furnizat principala surpriză a primului tur preliminar al Basketball Champions League. Elvețienii au reușit să treacă de formația rusă, Avtodor Saratov, după ce au reușit să câștige în deplasare cu 78-76. Partida tur s-a terminat la egalitate, 89-89.

Principalii artizani ai calificării echipei olandeze au fost Jason Dourisseau cu 15 puncte, 3 recuperări, 3 asisst-uri și 3 steal-uri, Jordan Callahan cu 14 puncte, 7 recuperări și 3 assist-uri, Shane Hammink cu 13 puncte, 6 recuperări, un assist și un steal, Sean Cunningham cu 10 puncte, 3 recuperări și un assist.

Donar Groningen a fost “coșmarul” lui U-BT Cluj Napoca în ultimul sezon al FIBA Europe Cup. Aceștia au reușit să învingă echipa antrenată de Mihai Silvășan de 4 ori în tot atâtea intâlniri. Primele 2 partide au avut loc în grupele FIBA Europe Cup, iar Donar Groningen a reușit să câștige partida din deplasare  cu 77-73, iar cea de pe teren propriu cu 92-72. Celelalte două întâlniri directe au avut loc în optimile Fiba Europe Cup, iar Groningen a reușit să câștige cu 103-76 partida de pe teren propriu și cu 76-69 pe cea din deplasare.

Din echipa care bătea U-BT Cluj Napoca sezonul trecut îi mai putem regăsi în acest moment la Donar Groningen pe Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Thomas Koenis, Rienk Mast, Tim Hoeve, Drago Pasalic și Arvin Slagter.

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Super atmosfera
    A meritat 15€ biletul, aici au voie cu bere si inca la doza, nu e cu pahar de plastic

    cu 5 ani în urmă (23.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!