Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rezumatul primei faze a playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin

Eduard Popa

Eduard Popa
15.05.2018

sibiu oradea playoff liga nationala

Înainte de startul playoff-ului LNBM, am scris o mini-analiză pentru fiecare serie de playoff în parte. Voi scrie aici un minirezumat al fiecărei serii, în comparație cu concluziile pe care le-am scris și înainte de începutul perioadei postsezon.

U-BT Cluj – Phoenix Galați: predicție totalbaschet.ro: 3-0, rezultat: 3-0 (98-69, 78-64, 71-67)

Scrisesem că echipa campioană este mult prea puternică pentru moldoveni, care vor avea însă o replică bună pe propriul parchet. Exact acest lucru s-a întâmplat, cu clujenii jucând la un nivel înalt pe teren propriu și practicând un baschet suficient cât să le asigure calificarea în meciul 3, în fața unei formații care merită lăudată pentru baschetul prestat în acest sezon, în ciuda greutăților financiare pe care le-a întâmpinat.

CSU Sibiu – SCM U Craiova: predicție totalbaschet.ro: 3-1, rezultat: 3-0 (86-73, 82-75, 85-84)

În analiză am spus că oltenii vor obține o victorie, datorită numelor importante din lotul lui Rami Hadar, precum Siriscevic sau Aleksandrov. Am fost destul de aproape. Fără Samuels, accidentat și fără Tyler Laser la sibieni, cele două echipe au oferit un meci foarte echilibrat în Craiova, dar băieții lui Dan Fleșeriu s-au impus cu 85-84 și au încheiat seria în 3 partide.

CSM CSU Oradea – BCM U Pitești: predicție totalbaschet.ro: 3-1, rezultat: 3-1 (62-66, 88-58, 83-70, 74-67)

Chiar dacă am prins pronosticul de 3-1, în analiză am spus că meciurile vor fi strânse. În afara de victoria Piteștiului și de meciul 4, cele două victorii ale Oradiei în a doua și a treia partidă au fost foarte dezechilibrate.

CSM Steaua Eximbank – BC SCM Timișoara: predicție totalbaschet.ro: 3-2, rezultat: 3-2 (89-67, 69-74, 89-82, 74-64, 76-69)

A fost cea mai grea serie de analizat, atât din perspectiva avantajului terenului propriu al steliștilor, cât și din meciurile precedente din sezonul regulat, câștigate de Timișoara. Mai mult, bănățenii au avut șansa să închidă seria în 4 meciuri, cum și steliștii aveau oportunitatea să câștige primele 2 meciuri de pe teren propriu. Până la urmă, însă, CSM Steaua a câștigat partida a cincea, cum altfel decât într-un mod dramatic, după ce steliștii au condus cu 21 de puncte și s-au văzut în urmă cu 3 minute rămase de jucat din meci.

Zilele următoare voi reveni cu câte o mini-analiză pentru seriile din semifinale, dintre U-BT Cluj – CSM Steaua și CSU Sibiu – CSM CSU Oradea. Voi ce pronostic dați pentru aceste două dueluri?

*foto: Dragoș Dumitru/facebook CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • radu44 :

    3-2
    Cred ca ambele ..semifinale o sa fie foarte foarte strinse...si o sa se termine cu 3-2..cluj si sibiu...ele avind avantajul meciurilor de acasa

    cu 5 ani în urmă (15.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    binevenit
    follow up ul asta. Pe cand pronosticul pt seriile semi finale?
    Eu as miza pe Cj si Oradea pt finala mare. Scorul seriei e relativ irelevant....

    cu 5 ani în urmă (15.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Nu va desconsiderati singur
    d-le Popa. Nu ati ghicit nimic. Ati facut o analiza si ati formulat niste pronosticuri, 3 confimandu-se, unul nu, dovada ca analiza a fost pertinenta. Eu zic ca acest fapt va situeaza mai la un nivel superior celui al Mamei Omida.
    Daca ne-ati fi dat numerele castigatoare de la 6 din 49 sau Noroc...aia da ghiceala...
    In ce ma priveste, voi persista in a va considera analist nu ghicitor...

    cu 5 ani în urmă (16.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!