Stiri

Rio 2016: A doua înfrângere la limită pentru Spania

Eduard Popa

Eduard Popa
10.08.2016

pau_gasol_rio_2016

Una dintre principalele contracandidate ale echipei americane pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, naţionala de baschet a Spaniei, a încasat o a doua înfrângere la limită în cadrul Grupei B din turneul olimpic.

În primul meci Spania a avut un avantaj de 16 puncte (50-34) în faţa Croaţiei pentru a pierde însă la două puncte, scor 72-70, după un capac de efect al lui Dario Saric la Pau Gasol.

În a doua partidă Spania a avut din nou o misiune dificilă, de data aceasta împotriva gazdelor, Brazilia. Spaniolii au avut de data aceasta de făcut o cursă masivă de urmărire, fiind tot meciul în urma naţionalei Carioca. Cu două minute rămase de jucat, Sergio Llull a reuşit un coş de 3 care a pus Spania în faţa, 64-63. Apoi Llull şi Nene au împărţit liberele, ducând scorul la 65-64. Cu 23 de secunde rămase Pau Gasol a ajuns la nivelul liniei de fault, dar a ratat însă ambele libere. Astfel, cu 7 secunde rămase Brazilia a avut şansa să revină în faţă. Huertas s-a dus pe pătrundere, a ratat aruncarea dar Marquinhos a venit fabulos şi cu un tip in a pus Spania în faţă. La ultimul atac spaniolii au ratat prin Llull şi au încasat astfel a doua înfrângere  consecutivă la limită. Marcelinho Huertas a fost cel mai bun om al partidei, cu 11 puncte şi 7 pase decisive, Marquinhos a înscris 10 puncte iar Alex Lima a fost aproape de double-double, cu 9 puncte şi 10 recuperări. De partea cealaltă Pau Gasol a reuşit 13 puncte, 10 recuperări şi 4 capace, dar cu 5/12 de la libere, iar Sergio Llull a înscris 11 puncte.

În al doilea meci al zilei de marţi Lituania a învins Nigeria, scor 89-80. Diferenţa a fost făcută în sfertul trei câştigat de baltici cu 29-13. Mantas Kalnietis a fost fabulos cu 21 de puncte şi 13 pase decisive, în timp ce Maciulis a înscris la rândul său 21 de puncte. De partea cealaltă Ike Diogu a reuşit 19 puncte iar Michael Umeh 17 puncte.

În ultimul meci al zillei din grupa B Argentina s-a impus în faţa Croaţiei, scor 90-82. A fost un meci lipsit de emoţii pentru sud-americani, care la capătul sfertului trei conduceau la 19 puncte. Luis Scola a demonstrat din nou de ce în competiţiile internaţionale a primit porecla "#FIBAScola". Extrema forţă a Argentinei a reuşit 23 de puncte şi 9 recuperări şi a fost secondat de către Manu Ginobili şi Laprovitolla cu câte 13 puncte. De partea cealaltă Dario Saric a fost fabulos, strângând 19 puncte, 10 recuperări şi 7 pase decisive, în timp ce Bojan Bogdanovici a reuşit 18 puncte.

Astfel, după două etape, Argentina şi Lituania conduc ostilităţile cu câte două victorii, Brazilia şi Croaţia au o victorie şi o înfrângere în timp ce Spania şi Nigeria au pierdut ambele întâlniri de până acum. Astfel, dubla vicecampioană olimpică se vede pusă la zid. Singura opţiune pentru Furia Roja de a mai ieşi din grupe va fi să câştige toate partidele rămase, cu Lituania, Nigeria şi Argentina.

Etapa următoare va consemna următoarele întâlniri: Brazilia-Croaţia, Nigeria-Spania şi Lituania-Argentina. 

*foto: FIBA.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!