Stiri Vulturi

România U16 a încheiat pe locul 8 Campionatul European, Divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.08.2018

Naționala masculină sub 16 ani a terminat pe locul 8 Campionatul European, Divizia B, de la Sarajevo. Elevii lui Florin Nini au fost învinși în ultima partidă de Marea Britanie, scor 76-80, pe sferturi: 15-16, 27-26, 15-15, 19-23. Rusia, Bosnia-Herțegovina și Macedonia au promovat. Croația a câștigat titlul european la această categorie, cu Spania și Turcia completând podiumul.

România a început cu Lungoci, Grasu, Bodea, Cotoară și Todea ultima partidă de la turneul Diviziei B, cea pentru locul 7 cu Marea Britanie. Adversarii au răspuns cu Hildreth, Uduje, Williams, Faroukou și Shodunke. A fost un joc destul de echilibrat, cu diferența maximă de 8 puncte și cu multe schimbări de lider. Cotoară a marcat primele două puncte și Todea a dus scorul la 4-0. Britanicii au avut nevoie de trei minute și jumătate până la prima reușită. Tricolorii conduceau cu 10-3 în minutul 5. A urmat un run de 10 puncte pentru insulari. La prima pauză scorul a fost 15-16.

Echilibrul s-a păstrat în debutul sfertului secund, dar Marea Britanie s-a distanțat și a ajuns la diferența maximă de 8 puncte, 23-31 în minutul 14. Elevii lui Florin Nini au recuperat și la vestiare s-a intrat cu egalitate, 42-42. Tricolorii s-au dus la cinci puncte în față la jumătatea sfertului trei, dar au urmat noi momente cu schimbări de lider. La ultima pauză scorul era 57-57. Diferența a fost de o posesie în cea mai mare parte a ultimei perioade de joc. România conducea cu 76-72 cu 1:43 minute până la final, dar n-a mai găsit drumul spre coș. Britanicii au încheiat partida cu un run de 8 puncte, astfel că scorul final a fost 76-80.

Patru tricolori au fost în double-digits: Grasu 16 puncte, Lungoci 15, Domocoș 15 și Cotoară 11. Au mai înscris: Marinău 6 puncte, Todea 5, Axinte 4 și Bodea 4 puncte. De la învingători s-au remarcat: Marsh cu 17 puncte, Uduje 14, Faroukou 12 și Hildreth 10 puncte (plus 8 recuperări).

După acest rezultat România încheie pe locul 8 un turneu pe care l-a început bine, cu 3 victorii și locul 1 în grupă. A urmat înfrângerea la 3 puncte în sfertul cu Macedonia și tricolorii au pierdut după aceea ambele meciuri pentru locurile 5-8, cu Islanda și Marea Britanie.

Rusia a câștigat Divizia B după 83-77 în finala cu Bosnia-Herțegovina. Macedonia a obținut ultimul bilet spre Divizia A după ce s-a impus cu 84-66 în finala mică cu Cehia. Rusul Pavel Savkov a fost MVP-ul turneului de la Sarajevo. Alături de el au fost în echipa turneului: Aleksandr Evseev (Rusia), Alem Huseinovic (Bosnia-Herțegovina), Marko Milovanovikj (Macedonia) și Ondrej Hanzlik (Cehia).

Tot în weekend s-a încheiat la Novi Sad și turneul final al Diviziei A. Roko Prkacin a oferit titlul Croației, cu o reușită în ultimele secunde. Finala dintre Croația și Spania s-a încheiat cu scorul de 71-70. Prkacin a fost în double-double în ultimul act, cu 18 puncte și 10 recuperări. Boris Tisma a fost coșgheterul partidei, cu 24 de puncte. De la iberici s-au remarcat Alderete (17 puncte), Garuba (16 puncte, 18 recuperări) și Clement (15 puncte). Bronzul a revenit Turciei după ce s-a impus cu 82-59 cu Franța. Au retrogradat: Muntenegru, Olanda și Georgia.

Roko Prkacin a primit titlul de MVP la Campionatul European U16 masculin, Divizia A. Coechipierul Boris Tisma i s-a alăturat în 5-ul turneului. Spaniolii Usman Garuba și Hector Alderete au fost nominalizați în formația campionatului, alături de turcul Alperen Sengun.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!