Stiri Acvile

România U16 feminin va întâlni în sferturi echipa cu cele mai multe puncte înscrise în faza grupelor

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.08.2018

România U16 feminin s-a calificat în sferturile de finală de la Podgorica după ce a trecut cu 77-44 de Kosovo. Israelul a trecut și de Irlanda în ultima etapă, astfel că succesul tricolorelor le-a dus la un punct în fața irlandezelor. Elevele lui Miroslav Popov vor întâlni Finlanda în turul următor, după ziua de pauză. Finlandezele sunt printre cele 4 echipe neînvinse la acest turneu, alături de Grecia, Portugalia și Israel.

România și Irlanda erau la egalitate de puncte înainte de ultima etapă, după 3 victorii și o înfrângere. Tricolorele aveau avantajul rezultatului direct, dar, pe lângă o victorie cu Kosovo aveau nevoie și de un succes al Israelului în ultima etapă pentru a nu aștepta departajarea în trei.

Partida dintre Irlanda și Israel a deschis ultima zi din grupa C. S-a încheiat 38-52 și Israelul și-a asigurat prima poziție în grupă, cu maximum de puncte după 5 victorii. În urma acestui rezultat, România era deja calificată în sferturi, indiferent de ce făcea cu Kosovo.

Tricolorele au câștigat cu 77-44 (pe sferturi: 18-5, 14-13, 23-14 și 22-12) în disputa cu ultima clasată. România s-a impus fără probleme după ce s-a instalat la conducere încă din startul partidei. A marcat 26 de puncte pe contraatac, după ce adversarele au avut 20 de mingi pierdute. Jucătoarele venite de pe bancă au înscris 48 de puncte, iar la punctele din trei secunde a fost 42-22 pentru românce.

Eva Petrof a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 13 puncte, urmată de Anamaria Pop cu 12 și Alexandra Mangra cu 11 puncte. Ioana Bota a fost cea mai eficientă tricoloră, cu 6 puncte, 10 recuperări, 3 assist-uri și 2 intercepții, pentru +22 în dreptul eficienței. Au mai înscris: Ion 8 puncte, Croitoru 7 puncte (7 recuperări), Lipovan 7 puncte, Horlea 4 puncte (7 recuperări), Dumitru 4 puncte, Botorogeanu 3 și Lungu 2 puncte. A mai jucat Ignat. Enisa Kamerolli a fost în double-double pentru învinse, cu 16 puncte și 12 recuperări.

România va întâlni în sferturi Finlanda, echipa cu cele mai multe puncte înscrise în faza grupelor. Finlandezele au marcat 448 de puncte în cele cinci partide și au o medie de 89.6 puncte/meci. Cel mai clar succes al scandinavelor a fost cel cu Albania, 139-43, iar cel mai strâns rezultat a fost cel cu Belarus, 77-74. Finlanda are și cel mai bun procentaj de reușită la aruncările din acțiune, 45.4%. România a avut 32.9% în faza grupelor.

Sfertul dintre România și Finlanda este al doilea programat joi și va începe la ora 17:00. Iată programul primului tur din faza eliminatorie:

Grecia – Slovenia, ora 14:45

Finlanda – România, ora 17:00

Portugalia – Suedia, ora 19:15

Israel – Belarus, ora 21:30

În semifinale se vor întâlni învingătoarele din Grecia-Slovenia și Finlanda-România, respectiv Portugalia-Suedia și Israel-Belarus. Învinsele din sferturi vor juca pentru locurile 5-8.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!