Stiri Vulturi

România U16 masculin păstrează șanse la primul loc în grupă deși a suferit prima înfrângere

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.08.2018

Naționala masculină sub 16 ani a României a cedat luni primul meci de la CE, Divizia B, care se dispută la Sarajevo. Tricolorii au pierdut cu 54-74 duelul cu Irlanda, pe sferturi 13-18, 20-13, 16-27, 5-16. Partida a fost strânsă până aproape de finalul sfertului trei, iar irlandezii s-au distanțat în ultima perioadă de joc. România continuă să conducă în grupă și încheie astăzi jocurile din prima fază cu Luxemburg. O victorie cu ultima clasată asigură prima poziție.

După victoriile cu Suedia, Marea Britanie și Portugalia a venit și prima înfrângere pentru naționala sub 16 ani. Irlanda era penultima în clasament, cu o singură victorie în fața Luxemburg-ului, respectiv 2 înfrângeri.

În primul 5 al României au intrat Bodea, Vaida, Cotoară, Domocoș și Todea. Irlanda a răspuns cu Fulton, Collins, Lenihan, Doyle și Buivydas. După un început echilibrat, cu mai multe schimbări de lider, Irlandezii au preluat conducerea, iar la prima pauză scorul era 13-18. Sfertul secund le-a revenit tricolorilor, care au intrat în avantaj la pauza mare, 33-31.

Aceștia s-au menținut la conducere și în prima parte a sfertului trei. Adversarii au trecut în avantaj cu 7 puncte, dar elevii lui Florin Nini s-au apropiat la 2. Finalul perioadei de joc le-a aparținut verzilor, iar scorul înaintea ultimelor zece minute a fost 49-58. Sfertul patru a adus doar 5 puncte în contul tricolorilor, cu 11 mai puțin ca adversarii. S-a încheiat 54-74 și liderul grupei A pierde prima partidă la competiția de la Sarajevo.

România a fost mai bună la recuperare (50-38), dar a făcut un număr dublu de turnovers (28-14), ceea ce a permis adversarilor să înscrie 19 puncte pe contraatac. Ronan Collins a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Alți doi irlandezi au fost în double-digits: Fulton (15 puncte) și Buivydas (12).

Luca Domocoș a fost cel mai bun marcator al României cu 10 puncte. Au mai înscris: Bodea 9 puncte (11 recuperări), Cotoară 9 puncte, Cârcoană 8 puncte (9 recuperări), Axinte 6 puncte, Lungoci 3, Grasu 3, Rotaru 3, Lazăr 2 și Todea 1 punct. Au mai intrat Vaida și Marinău.

Deși a suferit prima înfrângere, România are șanse mari să termine grupa pe prima poziție pentru că joacă astăzi cu ultima clasată. Tricolorii au 7 puncte după 3 victorii și 1 înfrângere. Același bilanț îl are și Marea Britanie, departajarea făcându-se la rezultatul direct. Trei echipe au 6 puncte după 2 victorii și 2 înfrângeri: Suedia, Portugalia și Irlanda.

Formația din Luxemburg a pierdut toate cele patru meciuri disputate până acum, cu diferențe de la 36 de puncte în sus. Meciul dintre România și Luxemburg se dispută astăzi, de la ora 19:45. Tot astăzi sunt programate: Suedia-Marea Britanie și Irlanda-Portugalia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!