Stiri Acvile

România se deplasează în Bosnia

Paul Olar

Paul Olar
22.02.2016

Echipa națională de senioare își continuă parcursul din preliminarii. Formația noastră se va duela miercuri, 24 februarie, cu reprezentativa similară a Bosniei. Partida are loc la Tuzla, iar fluierul de start se va da la ora locală 19:30.

Baschetbalistele lui Miroslav Popov vin după un eșec suferit sâmbătă, împotriva Turciei. Puternica echipă a lui Azziz Akkaya s-a impus cu scorul de 56-45, provocând României primul eșec din actuala campanie.

De partea cealaltă, Bosnia nu a obținut niciun rezultat pozitiv și nu mai are nicio șansă să ajungă la EuroBasket. Gruparea ex-iugoslavă a fost învinsă în partida inaugurală de la Cluj-Napoca, cu 67-65. Apoi, Bosnia a cedat disputele cu Turcia și Israel.

Spre deosebire de ultima întâlnire dintre România și Bosnia, în lotul adversarelor sunt câteva noutăți. Drept urmare, Lynetta Kizer a putut fi naturalizată și chiar a evoluat în meciul pierdut sâmbătă la Tel Aviv. Masivul pivot cu experiență de WNBA a contabilizat 24 de puncte și 9 recuperări.

Totodată, menționăm faptul că în jocul precedent, Matea Tavic de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe nu a fost convocată.

O victorie este așadar obligatorie pentru România, în condițiile sistemului de calificare propus de FIBA.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!