Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sâmbătă va debuta o nouă ediţie a Cupei Energia

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
05.09.2014

Cupa Energia

În zilele de 6 şi 7 septembrie, Târgu-Jiu va fi gazda unui puternic turneul amical. Aici, gazdele de la Energia se vor lupta cu alte două echipe din campionatul intern, BC Mureş şi BCM U Piteşti, dar şi cu o formaţie din Macedonia. Este vorba despre Feni Indistrija. De la acest turneu, cu siguranţă, toată lumea aşteaptă un singur lucru: să vadă cât de bine se descurcă pentru această perioadă cele trei formaţii din Liga Naţională de Baschet masculin. Toate cele trei sunt echipe importante ale campionatului şi cu aşteptări mari în noul sezon.

Energia îşi va prezenta lotul în cadrul partidei cu BCM U Piteşti

Prin acest turneu, pe banca oltenilor de la Energia, va debuta în faţa propriilor suporteri, antrenorul Antonis Constatinides. În plus, pentru Energia la lucru vor fi şi achiziţiile din această perioadă. Iar acestea sunt numeroase. Michal Kremen şi Tony Woods au fost aduşi din afara graniţelor ţării, iar Marian Minea din campionatul intern. În plus, Silviu Sanda, Adrian Vlad şi Alexandru Berca, juniorii gorjeni, au făcut pasul către prima echipă. Alţi 8 sportivi vor evolua din nou în culorile Energiei.

La acest eveniment, Marian Minea îşi va înfrunta astfel şi fosta echipă, BCM U Piteşti. Cu siguranţă, pentru echipa din Târgu-Jiu, publicul va fi prezent în număr mare la sală. Toţi ochii vor fi îndreptaţi către noua echipă a Energiei, cea de la care toată lumea speră să intre în play-off-ul campionatului. Până la acest moment, trupa din Târgu-Jiu a disputat un singur joc amical, câştigat în fieful Stelei CSM EximBank cu scorul de 87-78.

Mureşul vine cu achiziţii importante de la... Piteşti

Şi de la BC Mureş sunt aşteptări mari la Cupa Energia. Mureşenii aduc la turneu o serie importantă de jucători aduşi în perioada de vară, chiar de la BCM U Piteşti. Este vorba despre Edi Sinadinovic, Ousmane Barro şi Vlad Corpodean. În plus, BC Mureş s-a întărit şi cu o serie de alţi baschetbalişti importanţi. Aici îi putem aminti pe Laszlo Lazar, Andrei Căpuşan, Laszlo Polyak, Sammy Emile, Matija Ceskovic şi Dimitris Rasty. Aşadar, BC Mureş a reuşit să aducă în această vară o întreagă echipă. Rămâne de văzut însă cum toţi aceşti baschetbalişti, alături de Ivan Ivanovic şi Vaidotas Peciukas, se vor integra în echipa lui Srecko Sekulovic. De notat că mureşenii au debutat în forţă în acest presezon, reuşind să câştige ediţia din acest an a Memorialului Elemer Tordai.

Şi Piteştiul are o formaţie nouă

Pentru acest sezon, şi BCM U Piteşti are o formaţie complet nouă. Din vechiul lot, la echipă au mai fost păstraţi Iulian Orbeanu, Lucian Chirof, Alexandru Neguţ şi Cornel Alexiu. Pe lângă aceştia, a fost adusă o serie întreagă de jucători. Este vorba despre Cezar Stănescu, Yurii Fraseniuk, Mirko Kovac, Marko Šutalo, Radenko Pilcevic, Ronald Ross, Stevan Milosevic şi Krystopher Faber. Hristu Şapera va trebui rapid să găsească cele mai bune formule de joc, mai ales că pentru Piteşti, acesta este şi primul turneu de verificare.

Feni, singura formaţie din afara ţării

La turneul găzduit de Energia, Feni Indistrija este singura formaţie ce vine din afara graniţelor ţării. Feni este o echipă din Macedonia, formaţie ce în sezonul precedent a încheiat campionatul pe locul 8. Tocmai de aceea, echipa din Macedonia, câştigătoare a Ligii Balcanice în anul 2011, va fi un bun partener de joc pentru echipe din România.

Tomcho Sokolov, unul dintre pivoţii echipei din Macedonia, va reveni astfel în România ca adversar. În sezonul 2009/2010, el a evoluat în prima divizie pentru Dinamo Bucureşti.

Finala mică şi mare, în funcţie de rezultate

La turneul din Rovinari a fost stabilit şi programul de joc. Sâmbătă, de la ora 15:00, în primul joc se vor întâlni Feni Indistrija şi BC Mureş. Apoi, de la ora 20:00, Energia Rovinari îşi va prezenta lotul împotriva lui BCM U Piteşti. În funcţie de rezultatele din aceste partide, duminică de la ora 17:00 va avea loc finala mică, iar apoi de la ora 19:30 se va disputa finala mare. Să fie spectacol la Cupa Energia!

foto: BCM U Piteşti

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Huh?
    Muresenii au cistigat memorialul "Elmer Tordai"? Parca luasera bataie de la Craiova.

    cu 9 ani în urmă (05.09.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș zoli4ever:

      Da, au castigat...
      Au luat bataie de la Craiova dupa doua serii de OT si au pierdut la un punct. Insa sibiul a batut Craiova la mai mult. Asa ca pana la urma Muresul a iesit castigator.

      Parca chiar era un topic gresit pe totalbaschet, cum Craiova ar fi castigat turneul.

      cu 9 ani în urmă (05.09.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!