Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

S-a aflat programul partidelor de pregătire pe care Overseas Basketball Combine le va avea în România

David Istrate

David Istrate
15.02.2019

Având în vedere că în acest moment formațiile din Liga Națională au o scurtă pauză, acestea s-au orientat în așa fel încât să joace câteva meciuri amicale. Prin urmare, Overseas Basketball Combine, o echipă alcătuită din jucători fără contract, va avea patru confruntări în țara noastră.

În urmă cu 10 zile, site-ul nostru anunța venirea în România a unei formații americane, din lotul ei făcând parte jucători ce nu au în acest moment niciun angajament cu vreo echipă. Între timp, am aflat mai multe detalii legate atât de programul partidelor de pregătire cât și legate de echipă în sine.

Formația americană este alcătuită din jucători ce au participat în trecut la pro-campuri de pregătire, iar în prezent nu au contract cu nicio echipă. Prin urmare, aceștia sunt dornici de afirmare, printre ei regăsindu-se Zavier Turner, Donovan Smith, ambii cu experiență în NCAA. Inițial, antrenorul OBC trebuia să fie Dragan Petricevic, însă după semnarea acestuia în Tunisia, banca tehnică a fost preluată de James Blackburn, un antrenor cu experiență în special la nivelul individualizării. De asemenea, cel ce se ocupă de aspectele organizatorice este Joseph Dinda, un agent licențiat FIBA și WNBA, care de-a lungul carierei sale a colaborat cu ligi precum NBA sau NFL.

Dragan Petricevic, cel ce a făcut intermedierea dintre Overseas Basketball Combine și cluburile din România s-a arătat încântat de acest tur pe care formația americană îl va avea în țara noastră.

Sunt foarte bucuros că am reușit să găsesc înțelegerea lui Joseph Dinda, care este creierul acestei operațiuni. Eu colaborez cu acesta de ceva timp și nu doar că a acceptat ci a și fost foarte încântat să joace în România. Consider că este de apreciat că niște oameni dornici de dezvoltare investesc în ei și vin să demonstreze în fața unui baschet aflat în dezvoltare, cum este cel românesc. Ei nu au cea mai ridicată valoare însă sunt dornici de afirmare. Nu, în ultimul rând, mă bucur pentru faptul că vor vizita România. Imaginați-vă că ei pe banii lor puteau să opteze pentru orice țară, deci nu asta era problema. Dar totuși au fost de-acord să fie vorba de România. Desigur am și căutat să fie în această perioadă când este pauza competițională, știind că pentru echipele din LNBM este mai ușor. Nu îmi rămâne decât să sper că și suporterii și ceilalți implicați din ambele părți vor fi mulțumiți de meciurile pe care le vor vedea.”

Așadar, Overseas Basketball Combine urmează să petreacă o perioadă de 10 zile în țara noastră, timp în care va disputa patru jocuri amicale, după următorul program:

17 februarie, ora 20:00, Sala B din BTarena – duel cu No Name, campioana județeană din Cluj; are în componență mai mulți foști jucători în Liga Națională (Mihai Silvășan, Paul Chetreanu, Nicolae Foalea, etc)

19 februarie, ora 19:00, Sala Horia Demian – duel cu U-BT Cluj-Napoca

21 februarie, ora 18:00, Sala Polivalentă din Mediaș – duel cu CSM Mediaș

23 februarie, ora 18:00, Sala Transilvania – duel cu BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!