Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara încearcă cea de-a 3-a victorie la rând în fața echipelor de pe podium

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.02.2019

Etapa cu numărul 3 din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Masculin se va încheia cu un duel extrem de atractiv în Sala „Constantin Jude” din Timișoara între SCM din localitate și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Confruntarea este programată duminică, 3 februarie, începând cu ora 20:00, fiind transmisă în direct de DigiSport. 

Gazdele de mâine seară se află pe un trend ascendent, având la activ 3 victorii consecutive. Una dintre ele s-a consemnat la mijlocul acestei săptămâni, în Cupa României, la Sighet, scor final 84-57, în timp ce celelalte două au venit în campionat în fața a două echipe de pe podium, BC CSU Sibiu, 86-79 pe teren propriu, respectiv CSM CSU Oradea, 88-85 în Arena „Antonio Alexe”. Timișorenii, fără probleme de lot la ora actuală, vor aborda meciul de duminică seara de pe locul 5 cu 7 victorii, 9 înfrângeri și 23 de puncte acumulate, având tot dreptul de a spera la o a 3-a victorie la rând în fața echipelor de pe podiumul LNBM. 

De cealaltă parte, U-Banca Transilvania Cluj va juca la Timișoara foarte probabil fără Stanimir Marinov, acesta având probleme la spate. Ardelenii sunt în acest moment pe locul 2 în clasament cu 12 victorii, 4 înfrângeri și 28 de puncte acumulate, având mare nevoie de victorie în Banat pentru a rămâne lângă rivala CSU Sibiu, echipă care a făcut instrucție cu campioana Oradea în această etapă, 83-69 chiar în fieful acestora. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a început Grupa Roșie cu o înfrângere la limită, 79-80 la Pitești, respectiv o victorie în runda precedentă pe teren propriu cu SCM U Craiova, scor final 77-62. 

În prima fază a sezonului regulat, în Grupa Valorică A, timișorenii și clujenii s-au duelat de 2 ori, ambele victorii revenind alb-negrilor. Meciul tur s-a disputat la Timișoara, atunci când U-BT s-a impus la 4 puncte diferență, scor 90-86. În returul din BT Arena, ultimul duel direct, trupa de sub Feleac a câștigat la 3 puncte, 91-88, celebrul meci în care Timișoara a condus mai bine de 35 de minute, însă advesarii au revenit pe final, iar în urma unui parțial de 24-10 în sfertul decisiv au reușit să-și adjudece victoria. Ultima victorie a bănățenilor în fața celor de la Cluj s-a consemnat în ultimul meci direct din stagiunea precedentă, 83-79 pe teren propriu. De asemenea, cele două vechi rivale din Liga Națională au jucat una împotriva celeilalte și în semifinala Cupei României, victoria revenind ardelenilor, 77-75 pe final.

De-a lungul timpului, în ultimii 14 ani, Timișoara și Clujul s-au duelat de 45 de ori, 29 de victorii revenind formației din Cluj-Napoca, iar 16 au fost câștigate de alb-violeți. Cu toate acestea însă, cel puțin în ultimii ani, după cum se poate vedea și în paragraful de mai sus, majoritatea confruntărilor directe au fost extrem de echilibrate, decise pe final de joc. Având în vedere ultimele rezultate ale celor două formații, avantajul terenului propriu pentru Timisoara, posibila absență a lui Marinov pentru Cluj, avem toate premisele unui nou joc încins, care poate fi decis abia spre finalul timpului regulamentar. 

Disputa din Sala „Constantin Jude” va fi arbitrată de o brigadă formată din Ciprian Stoica, Narcis Dan și Mate Andras Stretea. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!