Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timisoara, la un pas de o amendă istorică

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.05.2018

Criza se adânceste la Sport Club Municipal Timisoara. La aproape două luni distanță de la pronunțarea celor două hotărâri de către Tribunalul Arbitral Baschetbalistic (BAT), prin care Asociația Baschet Club Timisoara si Sport Club Municipal Timisoara a fost obligată în solidar să achite sportivilor Hristo Nikolov, Derrick Low, Nenad Milosevic si Kyle Shiloh suma totală de aproximativ 150.000 euro, sumă neonorată până în prezent, FIBA s-a sesizat si a cerut explicații bănățenilor.

În cursul zilei de azi, pe adresele SCM Timisoara, ABC Timisoara si Federației Române de Baschet, a sosit o scrisoare oficială din partea secretarului general al Federației Internaționale de Baschet, Patrick Baumann, prin care se constată nerespectarea hotărârilor pronunțate de Tribunalul Arbitral Baschetbalistic (BAT) împotriva celor două cluburi.

Baumann asteaptă până pe data de 22 mai explicații de la cele două cluburi, iar ulterior, dacă bănâțenii nu găsesc soluții de a onora hotărârile arbitrale, FIBA va aplica articolul 3-336 din regulamentul forului internațional ce prevede si o amendă de până la 150.000 franci elvețieni.

Vă reamintim că printr-un comunicat de presă, conducerea SCM Timisoara a criticat virulent deciziile BAT fiind de părere că acestea au fost emise "cu un vădit exces de putere, contrar tuturor normelor juridice aplicabile, prin schimbarea jurisprudenței tribunalului arbitral, fiind în acelasi timp nelegale si netemeinice". Rămăne de văzut dacă conducerea bănățenilor îsi va menține această apărare si în fața Federației Internaționale de Baschet în răspunsul pe care îl va formula până pe data de 22 mai.

Mai citiți și:

Sabin Gherdan: "Nu este o situație plăcută pentru noi și cred că nici pentru SCM Timișoara"

Precedent. SCM Timișoara se confruntă cu aceeași situație din 2013 a Stelei CSM București

SCM Timișoara pierde și cazul "Derrick Low" la FIBA

Dragan Petricevic, despre situația de la BC SCM Timișoara: „Îmi pare rău că nu au conștientizat această problemă”

SCM Timișoara, criticată de către proprii fani pe pagina oficială de facebook (Foto)

Cum se apără SCM Timișoara după decizia definitivă a BAT

DOCUMENT. Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic a dat verdictul: BC SCM Timișoara e bună de plată

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu JCN :

    :)
    Ce probleme sa isi faca ? La vara se desfiinteaza si isi fac o noua societate. Cu complicitatea FRB vor juca si la anul in prima liga.

    cu 5 ani în urmă (04.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!