Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova învinge Steaua chiar în capitală

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
26.01.2014

59-69

SCM Universitatea Craiova a obținut prima victorie în anul 2014 în LNBM, după ce s-a impus în Sala Mihai Viteazul, în fața Stelei CSM.Oltenii au reușit o parte secundă a meciului excelentă în capitală pentru a câștiga cu scorul 59-69.

Startul de meci a aparținut gazdelor care după minute au marcat 7 puncte, fără a încasa vreunul. După startul cu frâna de mână trasă elevii lui Milan Nisic au revenit iar Căpușan cu 2 coșuri și 2 libere transformate a dus scorul la 7-6. Cele două echipe au mers umăr la umăr până înaintea ultimelor două minute. Steaua a accelerat din nou în finalul sfertului ca după 10 minute să se desprindă la 21-13.

Oltenii au intrat extrem de montați în actul secund și după 3 minute treceau în avantaj pentru prima dată în acest meci, 23-24. Apoi avantajul a mai mers de două ori de o parte și de cealaltă. După jumătatea sfertului au urmat trei minute de secetă la ambele panouri. Bozo Djurasovic a fost cel care a scuturat primul plasa după acel interval, cu două libere marcate ducea scorul 29-26. Seals a înscris 4 puncte consecutiv pentru formația din Bănie. Militarii au încheiat cu 4 puncte sfertul secund. Astfel scorul pauzei a fost 33-30 pentru gazde.

După pauză Steaua și-a continuat parțialul ofensiv, marcând încă 4 puncte la rând prin Stănescu și Nyakundi. După coșul americanului parcă oltenii au fost treziți din amorțeală. 12 puncte la rând au venit din partea lui SCM după un joc excelent în ofensivă, dirijat de Mirko Kovac. Această secvență avea să se termine la egalitate. Petkovic de la Steaua CSM a marcat ultimul coș în primele 30 de minute și scorul devenea 47-47.

Ultima pauză a partidei a fost una care s-a dovedit extrem de benefică pentru Craiova. Aceștia au revenit perfect pe parchet și au pus rapid 7 puncte, lucru care s-a dovedit hotărâtor până la final. Apoi Steaua nu a făcut nimic nimic altceva decât să fugă după a recupera din handicap. Oltenii au reușit să dea lovitura de grație înaintea cu 3 minute de final. Atunci au început un parțial de 5 puncte care a făcut că tabela să arate sorul 55-67. Steaua nu a mai avut nimic de făcut decât să accepte în final înfrângerea cu scorul 59-69.

Cel mai bun om al meciului a fost LeVar Seals de la Craiova. Americanul a terminat cu 14 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

De la Steaua Garry Gallimore s-a remarcat prin cele 13 puncte marcate și cele 4 mingi prinse la panou.

După acest meci Steaua CSM are un record de 7 victorii și 8 înfrângeri în timp ce Craiova are 9 victorii și 6 înfrângeri.

22 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe csaby15 :

    felicitari
    Bravo bre, sunteti beseriasi !!

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova A|bastru :

    !
    un meci care trebuia jucat si castigat, misiune indeplinita ... nimic altceva de remarcat. Evolutie comform asteptarilor ... slabuta spre binisor :)

    urmeaza un meci si mai greu cu farul :)

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe kd7546:

      prietenas
      te rog sa iti schimbi avatarul. nu esti un fan al echipei SCM Craiova daca ai inceput sa dai comentarii de genul asta. ar trebui sa-i considerati eroi pe toti baietii astia. te-ai gandit vreodata cat de greu este sa ai meci din 3 in 3 zile , sa fi mereu pe drumuri, sa iti petreci mai mult timp in autocare , decat in pat? probabil ca au plecat la bucuresti cu trenul , avand in vedere ca autostrada a fost inchisa ieri din cauza zapezii. Si totusi , au gasit puterea sa se lupte cu o echipa care inca nu si-a spus ultimul cuvant sezonul asta , iar avand in vedere ca au reusit sa ii tina sub 60 de puncte , spune foarte multe despre apararea lor , un lucru care v-a lipsit in ultimele meciuri. asa ca data viitoare cand ii mai critici , gandeste-te cate sacrificii fac ei pentru orasul vostru. o seara buna in continuare iti doresc

      cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      OK
      ai mare dreptate dar faptul ca joaca din 3 in 3 zile nu e o scuza pt domnul Nisic care nu prea stie ce mutari sa faca.Da ca meciul era televizat puteam sa-mi dau mai mult cu parerea,dar asa doar pot sa-i felicit pe baieti ca au castigat 3 sferturi din 4

      cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @albastru
      Ai inca o nota de 10 pentru comentariu,corect si cu o nota fina de ironie,intotdeauna preferabila unor limbi catifelate(fie si doar pentru sinceritate),dar multi citesc,putini pricep...

      cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Buzestii, esti o mare figura sa sti!Imi face placere sa iti citesc comentariile!

      cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ARM
      Multumesc,ARM-ule!Si tu esti un tip destupat si un soi de tigru de Sumatra (specie pe cale de disparitie)prin prisma celor 7 ani de acasa pe care ii ai,deci simpatia e reciproca!

      cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova A|bastru :

    kd7546
    Tinerele, tu stii ce inseamna sa muncesti zi de zi 12 ore, sa ai jobul la 100km de casa ?? Ce mare realizare este ca am batut pe steaua astazi ?? Realizari anul asta avem ca am batut pe Oradea si Asesoft acasa, insa avem mari minusuri la Medias (unde numai cine nu a vrut nu a batut), cu steaua si clujul acasa.

    Asa ca lasa-ne pe noi cu echipa noastra, tu nu uita sa te speli pe dinti cand mergi la nani.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      nici chiar asa
      Ho, lasa-l ca poate nu e chiar asa.La steaua nu a batut toata lumea,iar Mures nu e chiar toata lumea(legat dse Mediasi).Eu unul personal ma steptam sa o "furam" la steaua chiar daca intr-un comentariu dupa meciul de la Sofia am zis ca sper sa ma insel.FORTZA STINTA!!!!!!!!

      cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @adiro
      Omul,fara sa se lanseze in foiletoane,a sintetizat extrem de sec si corect:MISIUNE INDEPLINITA!Evident ca Steaua nu e Chiajna,dar victoria era normala si obligatorie,nu e vreun act de eroism,ci unul de profesionalism,altminteri daca o "furam" cred ca vedeai play-off-ul doar la voleiul masculin,impreuna cu cei 27 de spectatori cu care "umplu" Polivalenta meci de meci...Pana data viitoare,ii felicitam si imbrtisam pe baieti pentru victorie,au acum si nitel timp de odihna si sper ca la meciul cu Farul sa vedem ce efect a mai avut lustruitul bancii de rezerva asupra tinerilor nostri de talent(Damian si Ciotlaus)...

      cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      Damian
      sa stii,chiar mi se pare un jucator de perspectiva,iar daca nici la meciul cu farul nu o sa joace Gavrila,Ciotlaus si Damian(Macar 15-20 min de fes)inseamna ca nu o sa progresam niciodata

      cu 10 ani în urmă (26.01.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Era vitala victoria.
    Fara ea , cred ca era greu sa mai prindem PO.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Ce surprinde este sf IV
    In ultimele 3 meciuri ne-a fost fatal. Acum vad ca si altii mai clacheaza.

    cu 10 ani în urmă (26.01.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    marius toma
    lui trebuie sa-i multumim pt existenta acestei echipe de baschet in craiova,cu bune si cu rele.

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Mishnu :

    Despre meci
    Ieri, am avut @fericirea@ de a asista la meciul Craiovei cu Steaua. Așa că o să vă povestesc câte ceva despre modul în care s-au mișcat jucătorii noștri. O să încep descrescător, cu jucătorii care mi-au plăcut cel mai mult: în primul rând, probabil nu vă așteptați, Căpușan – în minutele în care a jucat, a făcut-o fără greșeală; a marcat de la semidistanță aproape tot (a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale lui); în al doilea rând, Seals – deși a fost alergat pe tot terenul a reușit să marcheze în momentele cheie ale meciului, de exemplu, a reușit un 4 point play în sfertul 2, când Steaua se desprinsese; și, în al treilea rând, Marici (☺) – în prima parte a meciului, a pierdut, în modul lui caracteristic, câteva mingi, dar în a doua parte, mai ales în sfertul 3 și pe finalul sfertului 4 a jucat fără greșeală; desprinderea din sfertul 3 am realizat-o cu el în teren. Urmează apoi un grup de jucători cu evoluții bune: B. Popescu – în primele 2 sferturi a jucat surprinzător de slab, de nerecunoscut; după pauză, s-a observat o schimbare radicală și a reușit o serie de puncte marcate de la semidistanță datorită cărora am realizat desprinderea; Kovac – minute în care nu apărea în joc, dar a avut faze în care s-a apărat foarte bine și în care reușea să marcheze când te așteptai mai puțin; Tyler – a ratat 7 libere din 8; în ofensivă nu s-a remarcat, dar în defensivă a reușit cel puțin 4 recuperări f. importante; Bureau – a făcut f. repede 3 greșeli și a stat mai mult pe bancă, însă, în minutele în care a jucat, s-a mișcat bine; Sokk – un joc mai slab decât de obicei. Per total, o evoluție bună, mai ales în a doua parte a meciului.

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @Mishnu
      Multumim pentru relatari,interesante si importante.
      S-ar impune doua observatii:
      -a cam luat toata lumea seama ca Seals este jucatorul cheie al echipei si il haituiesc ca pe iepure,lucru care ne-a produs neplaceri majore la Medias,respectiv importante la Steaua,si in rezolvarea caruia Nisic nu a gasit inca formula castigatoare
      -aceeasi formula pe care este obligatoriu sa o gaseasca si-n cazul lui Tyler,pe care nu stim sa-l angajam eficient si pierdem mult dintr-un asemenea avantaj consistent,omul fiind realmente devastator in spatiul de 3 secunde.
      Timp mai este,dar atentie,curge cu mare viteza...

      cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      completare
      "la Medias,dar mai ales la Mures"

      cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova BRYLYANTUL :

    O VICTORIE MUNCITA
    Eu cred ca o sa fim in primele 8 dar important este ce facem dupa.Oricum ideea este ca din pacate avem si cateva lipsuri importante,nu stim sa jucam finalurile de meci [cu steaua ne-a iesit]Inca nu avem puterea si valoarea sa batem echipele grele in deplasare

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @Brylyantul
      Esti cumva Adi Mutu?(glumesc,desigur)Paradoxul a fost ca valoare avem,cu puterea am stat mai rau...Foarte adevarat ceea ce spui,ca important este ce facem in play-off,dar tocmai de aceea(dupa cum stau lucrurile acum si cum se prefigureaza ca vor si ramane in continuare) vitala este clasarea pe unul din locurile 5-6.Ca sa fiu si mai explicit,intr-o imperechere cu Asesoft sau CSM Oradea sansele sunt,in opinia mea,de 10,respectiv 30% de a merge in semifinale,cu Muresul 50-50,iar cu Sibiul 60-40(joaca la fel a si noi sezonul trecut,in 7 oameni,vor acumula inevitabil uzura) in favoarea noastra.Cam de aici ai porni calculele...Si,ca sa fiu si mai riguros,o sa depindem crucial de modul cum vom gestiona inteligent uzura noastra generata de participarea in doua competitii(ar fi excelent daca si-ar reveni intre timp si Dragusin,respectiv daca mai facem o rocada de calitate la straini).

      cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova BRYLYANTUL :

    AI DREPTATE DAR....
    NOI IN DEPLASARE NU PREA BATEM ECHIPELE GRELE PE CARE LE INTALNESTI IN PLAY-OFF.SPER DIN TOATA INIMA SA AJUNGEM SA JUCAM O FINALA DE CAMPIONAT ITI DAI SEAMA CE AR FII LA SALA.

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Caps
      Poti sa nu mai folosestiCaps Lock, mesajele tale arata de parca ai vrea sa te certi cu cineva! Multumesc

      Pace

      cu 10 ani în urmă (27.01.2014)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @Brylyantul
    De visat e frumos si nici nu costa bani,dar vom ajunge noi odata si-odata si acolo!Dincolo de asta,daca Sokk si Maric isi dau drumul la joc in ofensiva(piticul are mana buna de la distanta,dar nu arunca,si-a pierdut nitel increderea in el la capitolul asta,adversarii l-au citit,il lasa mult liber afara si se strang bine de tot la interior,ingreunandu-ne atacurile),respectiv Kovac devine mai constant,vom fi o echipa extrem de puternica,greu de batut de oricine.

    cu 10 ani în urmă (27.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!