Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și CSU Ploiești închid anul baschetbalistic cu un meci tare în Bănie

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.12.2013

LNBM

Etapa XIII

Duminică 22.12

Ora 20:00

Sala Polivalentă Craiova

7-3   9-2

SCM U Craiova și CSU Asesoft Ploiești închid etapa cu numărul XIII a LNBM, într-unul dintre cele mai tari dueluri ale rundei. Aceasta va fi ultima partidă a anului din baschetul masculin românesc.

SCM U Craiova trece printr-o perioadă de tranziție înaintea meciului cu CSU Asesoft și acest lucru se poate observa din mutările din lot, care au survenit în ultima perioadă. După victoria de la Timișoara a oltenilor în fața lui BC, aceștia au renunțat la Dzambic iar în locul lui Topchov a fost adus americanul James Tyler, un gigant care măsoară 2.18 m. Astfel lucrurile par să se îndrepte spre ceea ce așteptau aceștia de la sezonul în curs.

Dincolo, Asesoft tocmai a părăsit EuroCup, după în înfrângere destul de drastică în fața bulgarilor de Lukoil Academic. Totuși această ultimă înfrângere nu a contat foarte mult deoarece șansele acestora la calificare erau nule. În LNBM, Asesoft are doar două înfrângeri în acest sezon, ambele în deplasare, la Mediaș și Sibiu. Rawle Marshall și-a ispășit etapa de suspendare și poate fi inclus de Vladimir Arnautovic între cei 12 jucători care pot fi trecuți pe foaie.

Până acum între cele două echipe au avut loc 10 confruntări. Bineînțeles că la meciurile directe, ploieștenii stau mai bine. Aceștia au 8 victorii și 2 înfrângeri, ambele suferit la maxim o posesie. Oltenii nu au învins campioana decât în propriul fief dar nu în noua sală polivalentă. Astfel echipa lui Milan Nisic poate profita de avantajul terenului propriu și desigur de presiune pe care fierbinţii fani olteni o pot pune pe Burlacu&co.

Cel mai aprig duel în acest meci par a fi cel dintre extremele de forță ale celor două echipe. Bogdan Popescu chiar dacă nu se mai află la prima tinerețe are un sezon excelent pentru Craiova, pe care aproape a cărat-o în spate. De cealaltă parte, Dragan Zekovic este coșgheterul echipei în pofida faptului că cele mai multe meciuri le începe pe banca de rezerve. Ambii au o medie de aproximativ 16 puncte pe meci. Bogdan Popescu stă mai mult mai bine însă la recuperări, cu o medie de 8.2 mingi prinse la panou, în medie pe meci. La acest capitol pot surprinde echipa campioană. Ploieștenii deși au patru oameni în jurul înălţimii de 2.10, la recuperări aceștia suferă. Au în medie pe partidă doar 32.1 recuperări/meci în tim ce SCM adună pe partidă cu 5 recuperări mai mult.

Partida de duminică (22.12) va fi oficiată de o brigadă formată din Doru Vinași, Fabia Martinescu și Nicolae Dragoș. Cu acești 3 arbitrii, CSU Asesoft nu a pierdut nicio partidă în actuala stagiune a LNBM, în timp ce craiovenii au pierdut doar o singură partidă când unul dintre cei 3 arbitrii au fluierat un meci de-al lor.

Partida dintre SCM U Craiova și CSU Asesoft Ploiești va fi transmisă în direct de Digi Sport.

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Arbitrii
    O delegare a arbitrilor total neinspirata!

    Vinasi pe final de cariera,nu mai poate alerga,cucoana aia si baietelul cu suzeta in gurita nu pot duce un asemenea meci!
    Ma astept la o alta reprezentatie ''de senzatie'' a ''celor 3''!.....mai lipseste ''papagalul'' observator!

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Este momentul
    nostru,al calor care iubim aceasta echipa,sa umplem pana la refuz Polivalenta si sa-i purtam pe baieti spre victorie,HAI CRAIOVAAAA!

    cu 10 ani în urmă (21.12.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!